'Ayrım yapan ülkeye zarar verir'

İçişleri Bakanlığına Mülkiye Başmüfettişi olarak atanan Hatay Valisi Erdal Ata, bölgeye hizmet veren kurumların bölge ve il müdürleri ile vedalaşma toplantısı düzenledi.

GÜNCEL 16.11.2018 10:01:21 0

Antakya/SES

YİKOB Konferans Salonundaki toplantıda değerlendirme yapan vali Ata “26 aylık bir süreçte sizlerle birlikte çalışma ve Hatay halkına hizmet etme imkânı bulduğum için bahtiyarım. Sizlerle sevgiye dayalı bir saygı anlayışı içerisinde hizmet üretmeye çalıştık. İlimizde ortaya konulmuş başarılı bir çalışma var ise bunları sizlerin destek ve gayretleri ile birlikte başardık. Bu anlamda teşekkür ediyorum. Hatay her bir değeri ile gerçekten çok özel bir il. Mesai arkadaşlarım ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için devletimiz Zeytindalı Harekâtı´nı başarılı bir şekilde icra etti. Harekâtın başarısı için ihtiyaç duyulan sivil lojistik desteğin sağlanması hususunda sizlerin büyük emeği var. Bu süre zarfında da hepinizin yakinen takip ettiğiniz gibi hiçbir sorun-sıkıntı yaşanmadan bu süreci başarı ile atlattık. Kahraman Mehmetçiğimizin her türlü ihtiyacının karşılanması, yaralıların getirilmesi, hastanelerde sağlık hizmetlerinden yararlanması, her biri birer desten yazan şehitlerimizin ailelerine ulaştırılması ve ailelerin o zor anlarında Devletimizin şefkat elini uzatarak her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında özellikle sağlık teşkilatımızın, AFAD´ın, Kızılay´ın, belediyelerimiz ve açıkçası tüm kamu kurum/kuruluşlarımızın idarecilerinin büyük çabası var. Bunu sadece verilen görevi yapmak için değil ´Vatan borcu anlayışıyla´ elinizden gelen en büyük gayreti gösterdiğinize şahit oldum. Bu çalışmalarından dolayı tüm arkadaşlarımı takdir ediyorum ve kutluyorum. Hatay hepinizin bildiği gibi hassasiyeti olan bir ilimiz. Farklı kültürlerin, farklı dinlerin, farklı mezheplerin bir arada barış ve huzur içinde yaşadığı bir kentimiz. Burada barış ve huzurun devam ettirilmesinde biz kamu görevlilerine de önemli görevler düşüyor. Hepimiz devlet memuruyuz, hepimiz bu ülkeye hizmet ediyoruz. Bulunduğumuz kurumlarda hizmet verirken en iyi şekilde yapmak, vatandaşlar arasında ayrım yapmamak, bu ülkede yaşayan tüm vatandaşları ötekileştirmeden görevimizi yapmak en büyük sorumluluğumuzdur. Bizler gelip geçiciyiz, ama sizler burada kalacaksınız. Ülkenin birlik ve beraberliği her şeyden önemlidir. Bu konu da başta biz kamu görevlileri olmak üzere, bu ilde yaşayan herkese önemli görevler düşüyor. Kaymakamlık yaptığım dönemde de valilik yaptığım dönemde de kamu kapısından hizmet almak için giren vatandaşın acaba kökeni nedir, siyasi görüşü nedir, diye bir düşüncem asla olmadı. Asla böyle bir ayrım yapmadım, yapılmasının da doğru olmadığını düşünüyorum. Kim ki böyle bir ayrım yapıyorsa bilin ki o kişi bu ülkeye zarar veriyordur, milletine ihanet ediyordur. Bu ülkede 81 milyon insan yaşıyor. Hepsi 1. Sınıf vatandaşımızdır. Hepsi kanunlar karşısında eşit haklara sahiptir. Birçok arkadaşımla görev gereği daha sık görüşme imkânım oldu. Ama İnanıyorum ki burada bulunan herkes canla başla görevini yaparak milletimize hizmet etmeye çalıştı' dedi.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kurum müdürleri adına il müftüsü Kavillioğlu, il milli eğitim müdürü Karahan ve il kültür turizm müdürü Işıkgör´ün de konuşma yaptığı toplantıda, vali Erdal Ata´ya ildeki el sanatlarından biri olan´cam üfleme´ tekniği ile yapılan hediyeler verildi.


Anahtar Kelimeler: Erdal ATA Hatay İskenderun

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00