“Ayrıntılar ve Ötesi”, Samandağ´ı anlatıyor

Samandağlı gazeteci Şahiye Say´ın “Ayrıntılar ve Ötesi” adlı kitabı çıktı.

GÜNCEL 4.05.2022 14:17:47 0
“Ayrıntılar ve Ötesi”, Samandağ´ı anlatıyor

Akın Bodur/İskenderun

 Say, daha önce de “Dikenli koza', 'Dünden bugüne Samandağ' ve 'Su tanecikleri” adlı kitaplarını çıkarmıştı. 262 sayfada oluşan kitap, gazeteci Say´ın sahibi olduğu Samandağ Gazetesinde yayımlanan bazı köşe yazıları ve eğitim, kültür, sanat, ekonomi, politika, kadın, toplumsal yaşam, kent, tarih ve çevre konularını kapsayan araştırma haber ve röportajlardan oluşuyor. Kitapta yer alan yazıları Say seçirken, düzenlemesini ise MKÜ İletişim Fakültesi araştırma görevlisi Çağdaş Gemici yaptı. Say, geçen yıl da makale ile bazı haberlerinden oluşan 'Su tanecikleri” adlı kitabını da çıkarmıştı.
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olduktan sonra memleketi Samandağ´da bir süre vekil öğretmenlik ve ardından gazetecilik yapan Şahiye Say, 1988 yılında Samandağ Gazetesini çıkardı ve bunu günümüze kadar taşıdı.
Güneş, Cumhuriyet, Express, AA ve Radikal´in de Samandağ muhabirliği görevinde bulunan gazeteci Say´ın Tam Pozitif Reklamcılık ve Matbaacılık tarafından yayımlanan “Ayrıntılar ve Ötesi” adlı kitabın sunuşunu Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun yazdı. Altun, iki buçuk sayfalık sunuşunda, '... Türkiye´de gazeteciliğin her zaman zor bir uğraş, meslek olduğu malum, kaldı ki, yerel gazetecilik ve hakkıyla bir yerel gazete çıkarmak. Ama Say, bütün bu zorlukların üstesinden gelmeyi de başarmış durumda. Ülkemizde yerel gazeteciler, hele hele yerel gazete sahipleri gazetecilik mesleğinin bir neferi olmaktan çok, sıklıkla çeşitli ilişki ağlarına sızarak Bourdieu´nün ´sembolik seçkinler´ olarak tanımladığı sınıfın bir üyesi olma çabasındayken, Say4ın inatla yerel gazeteci olma gayreti hep dikkatimi çekmişti. Münfesih Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel müdürlüğünün uzun yıllar düzenlediği Anadolu Basını Özendirme Yarışmalarında üstlendiğim görevler sırasında pek çok yerel gazete ve gazetecinin yerel sorunlardan daha çok İstanbullu ve Ankaralı meslektaşlarına öykünerek ulusal ve uluslararası temalara yöneldiklerini görmüştüm. Oysa gazeteciliğin başarısı konudan çok, onu işleme ve yansıtma becerisinde gizliydi...' ifadesine yer verdi.
2014 yılında yolda yürürken arka arka giden bir minibüsün çarpması sonucu başını kaldırıma çarpan gazeteci Say, ard arda 2 beyin, omuzundaki kırıkları nedeniyle de 3 kez ortopedik ameliyatı geçirdi. Kaza sonrası yazdığı kitaplarla yaşama tutunmaya çalıştığını ifade eden gazeteci Say, 'Üretmeyi seviyoruz. Geçirdiğim kaza, yazım alanındaki üretime olumsuz etkiledi. Kaza sonrası çıkardığım iki kitap, yıllar önce yazılan makale ve haberler, yıllar sonra yeniden gündeme gelmesine yardımcı oldu. Ve kitap, kaza sonrası hayata bağlanmamda en büyük payı oluşturdu. Kaza sonrası beni hayata bağlayan en büyük etken, kitap yazma fikri ve bunları yaşama geçirme düşüncesi oldu' değerlendirmesini yaptı. Say, kitabın Ayrıntılar ve Ötesi” adı ismini de Prof. Dr. Altun ile birlikte belirlediklerini ifade etti.

 

 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00