'Ayrıştıran siyasete karşıyız'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, çok renkli bir coğrafyada yaşadıımızı ifade ederek, 'Bulunduğumuz coğrafya birçok güzelliğe gebe.

SİYASET 10.01.2019 10:26:47 0

İskenderun/SES

Amacımız bu güzelliklerin yaşanması ve daim olması' değerlendirmesini yaptı. Siyasetçilerin daha yumuşak bir tavır içerisinde bulunması gerektiğini belirten Savaş, 'Ankara´da ayrıştırıcı bir üslup ile siyaset yapılıyor. İnsanları birbirine rakipmiş gibi gösteren bu üslup neticesinde halk gelecek adına kaygılar yaşıyor. Siyasetçiler insanlar için umut olmalıdır. Ayrıştıran siyasete karşıyız; birleştirici, uzlaştırıcı ve umut verici siyasetten yanayız. Hatay halkının belediye başkanıyım. İlçelere eşit baktık, insanımızın dini, mezhebi, etnik kökeni bizi hiç ilgilendirmedi. Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında yaşamaktan mutluysa, yönü Ankara´ya bakıyorsa, Cumhuriyet´in değerleriyle donanmış bir insansa herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Belediye başkanlığı süreçlerimde tavrımı her zaman adalet ve eşitlikten yana koydum. Genel başkanımızın da bizden isteği budur. Hangi partiye oy verirse versin, yapılacak bir işi varsa ve kanuni ise belediyemizde yapılır. Bu nedenle her görüşten insan yanıma gelip hizmet isteği yapabiliyor' açıklamasını yaptı.

'CHP´lilerin sahada olmalarını bekliyoruz'
Mart ayında yapılacak seçime yönelik çalışmalarını aktif şekilde yürüttüğünü anlatan Savaş, HBB´den yapılan açıklamaya göre şu değerlendirmede bulundu: 'Gücümüzü önce Hakk´tan sonra halktan alıyoruz. Halkımız dualarıyla her zaman yanımızda oldu. Hal böyle olunca bizim çalışma azmimiz daha da artıyor. Ama halk ne yaparsa yapsın hak istemeden olmaz. Hatay halkından memnunuz Allah hepsinden razı olsun. Biz bu şehre hizmet etmeyi seviyoruz. CHP´li arkadaşlarımızın biraz daha sahada olmalarını bekliyoruz. Seçime yaklaşık 80 gün var. Artık bizim her kademedeki il ilçe yönetimindeki arkadaşlarımızın hazır olarak sahada olması lazım. 10 yıldır yapmış olduğumuz hizmetlerin karşılığını hemşehrilerimizin memnuniyetinde görüyoruz. Kendinizi ve yaptıklarınızı ne kadar iyi anlatırsanız kendinizi o kadar kabul ettirirsiniz. Bir kişinin oyu bile çok önemlidir. İnsanlarımızı anlıyorum, genel seçimlerde ve başkanlık seçiminde hayal kırıklığına uğradılar. Ama bu genel değil yerel bir seçim. Burada siyasi partiden çok belediye başkanını seçiyorsunuz. Sizi partinin genel başkanları değil seçeceğiniz belediye başkanları taşıyacak. Kendi değerleriniz, geleceğiniz, çocuklarınız ve torunlarınız için lütfen hangi adaya güveniyorsanız zamanınızı ayırarak oyunuzu vermeye gidin. Arkadaşlarımız sandık güvenliği ile ilgileniyor. İktidar seçim günü şöyle bir politika uyguluyor. Önce kendi adayını yüzde 70 önde başlatıyor, böyle olunca sizin sanık görevlilerinizin morali bozuluyor. Sonra kendi seçmenlerini sokağa çıkartıyor, senin sokaktaki seçmenlerin de demoralize olup evlerine dönüyor ve sonrasında olanla oluyor. Bu nedenle biz her adımda çok dikkatli olacağız. Çok iyi bir sistemle çalışıyoruz, kaderimizi başkalarının ellerine bırakmayacağız. Sorumluluk duyan herkes sandığa gitsin, biz sandıkların başındayız, gerçek sonuç için mücadele edeceğiz ve hemşehrilerimizle paylaşacağız. Beş yıl önceki seçimde valimiz taraftı. Şimdi yeni gelen valimize böyle bir atıfta bulunamayız. Bu süreçle ilgili görev yapan tüm sorumlulardan, adaletin ve eşitliğin tecelli edeceği bir ortam oluşturmalarını istiyoruz. Sonuç itibariyle bizlerde bu ülkenin bir partisiyiz. Devlet ev sahibidir, herkese eşit bakmakla yükümlüdür. Bu nedenle geçen seçimde bize yapılanların, bu seçimde yapılmamasını temenni ediyorum. Engellemelerin olmadığı ve adaletli bir seçimin yaşanmasını istiyoruz.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00