'Ayrıştırıcı politikaları sonlandıracağım'

İskenderun CHP´nin pazar günü yapacağı kongresinde adaylığını açıklayan Cemal Yalçın, 'Ayrıştırıcı politikaları sonlandırıp, birleştirici politikaların temelini atmak ve inşa etmeye talibim.

SİYASET 13.12.2019 11:13:09 0

 ´Benim iki büyük eserim vardır; Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir´ diyen büyük deha, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün, bize emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkmak, sahip olmak, çalışmaktan ve halkla bütünleşmekten geçer' dedi. Yalçın´ın basın toplantısında yaptığı açıklama, işaret dili öğretmeni Güllihan Tatlı tarafından işaret diline çevrildi.

Akın Bodur/İskenderun
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun ilçe örgütünün 15 Aralık Pazar günü yapacağı ilçe kongresinde ilçe başkanlığına aday olan Cemal Yalçın düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıkladı. Yalçın, adaylığını dün açıklarken, önceki gün Yusuf Mansuroğlu açıklamıştı. Bugün de Semir Çıtanak açıklayacak. 417 delegenin oy hakkının bulunduğu kongre ise pazar günü Toyota Plaza Düğün Salonunda yapılacak.

Açıklamaları, işaret diline çevrildi
İskenderun CHP İlçe Başkan adayı Cemal Yalçın, eşi Alfiye Usta Yalçın ile çocukları Sabriye ve Mehmet Yalçın ile partinin ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu, kadın kolları başkanı Muhsine Korkmaz, gençlik kolları başkanı Hurşit Mursaoğlu, belediye meclisi üyeleri, il ve ilçe yöneticileri ile delegelerin de katıldığı basın toplantısında yaptığı açıklamaları, işaret dili öğretmeni Güllihan Tatlı tarafından işaret diline çevrildi. İskenderun´da ilk kez bin basın toplantısı, işaret diline çevrilmiş oldu.

'Ayrıştırıcı politikaları sonlandıracağım'
CHP´de yıllarca Hatay il yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunduğunu ifade eden partinin İskenderun ilçe başkan adayı Cemal Yalçın, 'Bugün, İskenderun CHP´ye hizmetkar olmak için ilçe başkanlığına aday oldum. Bu nedenle karşınızda bulunuyorum' dedi. Partide bir süreden beri yaşanan ve geçmişten gelen ayrıştırıcı politikalar olduğunu ifade eden Cemal Yalçın, 'Ayrıştırıcı politikaları sonlandırıp, birleştirici politikaların temelini atmak ve inşa etmeye talibim. ´Benim iki büyük eserim vardır; Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir´ diyen büyük deha, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün, bize emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkmak, sahip olmak, çalışmaktan ve halkla bütünleşmekten geçer' değerlendirmesini yaptı. yalçın, 15 Aralık Pazar günü yapılacak kongrede kendisi ve ekibine görev verilmesi halinde, parti içi kırgınlıklara son verileceğini ifade etti.

CHP İskenderun ilçe başkan adayı Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Yerelde iktidar, genelde iktidarı getirir. Bizlere düşen görev, sokaktan, beldeden, ilçelerden başlayarak; sahada çalışarak, halkın içinde olarak, halkla bütünleşerek, Ankara´ya kan akışını sağlamaktır. İktidar olmak için çalışmalara önce kendi semtimizden, bölgemizden başlayacağız. Yönetimin artıları veya eksilerine kongre salonunda delegeler karar verecek. Sınıfı geçirecekler mi, takdir onların (delegenin). Görev verildiği andan itibaren sokakta, kapı kapı çalıştım ve partimize hizmet ettim. Allah nasip ederse ve delegelerimiz takdir edip bizlere görev verirse, yapacağımız ilk işler arasında ben ve yönetimimin, sahada kapı kapı çalışıp, partimizi ilçemizde ilk yapılacak seçimlere hazırlamak olacaktır. Sahada çalışmalar yapılarak, partimizi seçime hazırlayacağız. Kongrede seçilirsek, partimin emrinde asker olarak çalışacağız. Güçlü bir yönetim, güçlü bir kadın kolları, güçlü bir gençlik kolları oluşturarak, sahada çalışacağız ve koltuğa yapışıp, kalmayacağız.'
Konuşmasında heyecanlı olduğunu ifade eden Yalçın, CHP çatısı altında siyaset yapmanın, ilçe başkanlığına aday olmanın ve ilçe başkanlığı görevini yapmanın kolay olmadığını söyledi. Cemal Yalçın, 'Partimizin güçlü bir tabanı var. Ama tabana sahip çıkılmamış. Bu güçlü tabana sahip çıkacağız ve iktidara hazırlanacağız. Ama pirince giderken de bulgurdan olmayacağız. Lütfen herkes elini taşın altına koşsun ve üzerine düşeni yapsın. Milletvekili, belediye başkanı seçimlerinde herkes aday, ama ilçe başkanlığı seçimlerine gelince kimse yok. Bugün herkes burada olmalıydı' diye konuştu.

Çıtanak, bugün açıklayacak
İskenderun CHP´de bugün de Semir Çıtanak ilçe başkanlığı için adaylığını açıklayacak. Partinin mevcut yönetim kurulu üyesi olan Çıtanak, açıklamasını diğer ilçe başkan adayları gibi ilçe binasında yapacak.

Yörede hafta sonu iki kongre yapılacak
CHP, Hatay´ın 15 ilçesinde, ilçe kongrelerini 14-29 Aralık tarihleri arasında yapacak. Seçim takvimine göre, il kongreleri ise ocak 2020´de başlayacak. Buna göre, partinin ilçe örgütünün yöredeki bazı kongre tarihleri şöyle:
Belen CHP ilçe örgütü: 14 Aralık Cumartesi
İskenderun Belen CHP ilçe örgütü: 15 Aralık Pazar
Dörtyol CHP ilçe örgütü: 21 Aralık Cumartesi
Arsuz CHP ilçe örgütü: 22 Aralık Pazar
Payas CHP ilçe örgütü: 28 Aralık Cumartesi
Erzin CHP ilçe örgütü: 29 Aralık Pazar


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04