“Bacalı sanayiye şerh koyarız”

Karaağaç ve Nardüzü´nde sanayi tesislerini kapsayan alanda Hatay İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından Islah OSB kurulmasına yönelik çalışmayı takip ettiklerini belirten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, sanayi bölgesi

GÜNCEL 12.06.2018 10:38:52 0
“Bacalı sanayiye şerh koyarız”

Sadet Berkyürek/İskenderun

 Culha, bununla ilgili yaklaşımlarını ilgililere ilettiklerini, Arsuz´un dokusuyla uyuşmayacak bir düzenlemeye muhalefet şerhi koyacaklarını kaydetti.
Nardüzü Mahallesi´nde düzenlenen toplantıda ıslah osb konusunda gelen soruları yanıtlayan Başkan Culha, İl Müdürü´nün bu konuyla ilgili kendilerini ziyaret ettiğini ve bu düzenlemeye katılmalarını önerdiğini, ancak bu sürecin Arsuz Belediyesi´nin onayı doğrultusunda şekillenmeyecek gibi göründüğüne işaret etti. Culha, “Alınan karar ‘siz ne diyorsunuz´ gibi görünmüyor. Bizim burada baştan beri koyduğumuz bir tavır var; yani Arsuz´un bir sanayi bölgesi olmadığı, sadece kentin dokusuna uygun sanayi tesisi yapılabileceğine yönelik bir tavrımız var. Filtre, depo gibi burada kısmi yapılaşma var. Bacalı sanayinin olmayacağı yönünde bir tavrımız var” dedi. Bunun dışında bir sanayi yapılanması yönünde düzenleme yapılabileceği endişe taşıdıklarını da sözlerine ekleyen Culha, “Buna yönelik 13 Haziran´da vali yardımcısı başkanlığında Arsuz Kaymakamının da katılacağı bir toplantı yapılacak. Sanayi bölgesi içinde parseli olan veya sanayi tesisi olanlara toplantı çağrısı yapıldı. Biz de katılım sağlayacağız, dinleyeceğiz” dedi.

Toplantı 13 Haziran´da
Arsuz´un dokusunu bozacak ya da aykırı bir düzenleme olmaması yönünde il müdürlüğü ve Arsuz kaymakamı ile görüşme yaptıklarını, çekincelerini paylaştığını anlatan Başkan Culha, ıslah osb ile ilgili süreçte yasaların belediye olarak kendilerine tanıdığı olanakları bu bölgedeki sanayileşmenin düzenlenmesi yönünde kullanacaklarını, onaylamadıkları aşamada şerh koyacaklarını kaydetti. Culha, 13 Haziran´daki toplantıdan sonra gelecek dokümanların hukukçularla birlikte inceleyeceklerini, hukukçularının raporu doğrultusunda bir tavır belirleyeceklerini ifade etti.

Noterden taahhüt isteniyor
Hatırlanacağı gibi Hatay Valiliği Hatay İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü´nden Arsuz Kaymakamlığı ile Arsuz Belediyesi Başkanlığı´na gönderilen 18 Mayıs tarih ve 712 sayılı yazıyla sanayi bölgesinde kalan alanların OSB olarak ıslah edilmesi yönünde Hatay Valiliğince çalışma başlatıldığı belirtilerek, bölgedeki yatırımcıların 1 Temmuz´a kadar başvuruda bulunmaları gerektiği ifade edilmişti. Arsuz Islah Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde kalan parsel üzerinde mülk sahiplerinden, OSB yasası ve uygulama yönetmeliği hükümleri çerçevesinde bütün yükümlülükleri yerine getireceğini, taşınmaz üzerinde ipotek ve diğer sınırlı ayni hak kısıtlılığının kaldırılmasını, 3. şahıslara satış, devir ve temlik yapmayacağını, aksi takdirde imar uyulaması öncesinde bilirkişi tarafından tespit edilen bedel üze- rinden taşınmazı OSB´ye devredeceğini onaylamasını noter taahhüdüyle isteniyor.


Anahtar Kelimeler: Nazım Culha

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57