´Bağımlılık, hayat kalitesini bozar´

İskenderun´da öğrenci velileri ve okul personeline yönelik ‘Bağımlılık kavramı ve internet bağımlılığı´ konulu konferans düzenledi.

SAĞLIK 27.03.2018 10:44:44 0
´Bağımlılık, hayat kalitesini bozar´

 

 Konferansta konuşan, kentte özel sağlık hizmeti veren Gelişim Hastanesinin psikiyatri uzmanı Dr. Nedim Turhan, bağımlılığın önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu ifade etti ve toplumda yaygın olan bu sorunun sıklıkla ergenlik ve gençlik döneminde başladığını söyledi. Bağımlılığın, tedavi edilmediği takdirde yaşam boyu sürebilecek bir hastalık olduğunu anlatan Turhan, şu değerlendirmede bulundu: “Bağımlılık, zararlı sonuçlarına rağmen, yineleyici şekilde madde kullanımıdır. Tekrarlamalar ile seyreder ve beyin dokusundaki işlev bozukluğu sonucunda, anormal davranışlar gelişir. Maddenin muhtemel olumsuz sonuçları ise ihmal edilir. Doğruyu, yanlıştan ayırma bozulur. Öfke kontrolünde güçlük ve suça eğilim artar. Stres de, bağımlılık döngüsüne katkıda bulunur ve kişiyi madde kullanımına iter. Bağımlılık tedavisinde, alkol ya da madde kullananların tümüne etkili tek bir yaklaşımdan söz etmek mümkün değildir. Bağımlılık yapıcı bir sürü madde vardır. Bu nedenle, tedavi yaklaşımları da çeşitlilik gösterir. Maddeye yönelik tedavinin yanı sıra; sosyal, ekonomik, tıbbi, psikolojik sorunların da ele alınması gerekir. Madde kullanım bozukluğu, tedavi edilebilir bir beyin hastalığıdır.'
Bilgi ve iletişim teknolojisinin yaşamın her alanına girdiğini, insanı özgürleştirirken tutsak da kılabildiğini ifade eden Dr. Turhan, kontrolsüz internet kullanımının madde bağımlılığı gibi hayat kalitesini bozabildiğini, yaşamsal riskler oluşturabildiğini, söyledi. Turhan, akıllı telefon, tablet gibi teknolojik aletleri; çocukları teselli etmek, susturmak için asla kullanmamak gerektiğini de belirtti.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00