Bağış´ın KKTC vatandaşlığı önerge oldu

Milletvekili Topal´dan Başbakan´a: Egemen Bağış KKTC vatandaşlığına geçmek için bilginize ve desteğinize başvurmuş mudur?

18.12.2017 09:57:21 0
Bağış´ın KKTC vatandaşlığı önerge oldu

Hatay Milletvekili Serkan Topal, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış´ın KKTC vatandaşlığına geçişi ve sonrasında yaptığı açıklamalar, KKTC vatandaşlığına geçmesine vesile olduğu söylenen iddialar hakkında Başbakan Binali Yıldırım´ın cevaplandırması için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Milletvekili Topal, Egemen Bağış´ın açıklamalarına atıf yaparak Başbakan Yıldırım´a, 'Egemen Bağış KKTC vatandaşlığına geçmek için bilginize ve desteğinize başvurmuş mudur? Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak yaklaşımınız ne olmuştur?” diye sordu.

Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde, 'Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış´ın KKTC vatandaşı olduğuna ilişkin haberler yazılı ve görsel basında yer almaktadır. Sayın Bağış konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “KKTC´de bir üniversitenin mütevelli üyesiyim o yüzden de sık gidip geliyorum. Başbakan da dostum onun da davetiyle, ben de öyle bir başvuru yaptım, tamamen Türkiye´nin bilgisiyle, desteğiyle. Zaten Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti vatandaşlığı, Türkiye Cumhuriyeti´nin resmi izni olmadan verilemeyen bir ayrıcalık.” İfadelerini kullanıyor. Bağış, KKTC´nin bakanlar kurulu kararıyla Yurttaşlık Yasası´nın istisnai halleri düzenleyen 9. maddesinin c bendi uyarınca vatandaşlığa kabul edildi. 9. maddenin c bendi ‘yurttaşlığa alınması bakanlar kurulunca zorunlu görülenler´ ibaresi taşıyor' ifadesine yer verdi. Topal, Başbakan Binali Yıldırım´a şu soruları yöneltti: 'Eski Avrupa Birliği bakanı Egemen Bağış konuya ilişkin açıklamasında, KKTC vatandaşlık başvurusunu tamamen Türkiye´nin bilgisiyle, desteğiyle yaptığını ifade ederek bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak sizin izniniz, bilginiz ve desteğiniz dahilinde bu başvuruyu yaptığı izlenimi mi yaratmak istemiştir? Egemen Bağış KKTC vatandaşlığına geçmek için bilginize ve desteğinize başvurmuş mudur? Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak yaklaşımınız ne olmuştur? Aynı kabinede görev yaptığınız eski bir bakanın bir başka ülkenin vatandaşlığına geçmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Söz konusu eski bakanın vatandaşlıktan çıkma sebebinin, KKTC´nin İnterpol´e üye ülkeler arasında olmaması olduğu yönünde iddialar bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti istihbarat birimlerinde, bu yönde edinilmiş bir bilgi var mıdır?'


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00