Bahar Şenliklerine Covit-19 gölgesi

Arsuz Belediyesi´nden 11 maddelik ‘acil eylem´ planı

GÜNCEL 19.03.2020 11:15:27 0
Bahar Şenliklerine Covit-19 gölgesi

Orhan Yıldız/İskenderun

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven´in başkanlığında başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle gerçekleştirilen Salgın Hastalıklara Karşı Faaliyet Planı Toplantısında koronavirüsüne (COVID-19) karşı 11 maddelik Acil Eylem Planı oluşturuldu. Kararlaştırılan önlemler kapsamında yüzyıllardır kutlanan 30 Mart Yumurta Bayramı şenlikleri ilk kez iptal edildi.
Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven´in başkanlığında önceki gün yapılan toplantıda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü´nden oluşan Salgın Hastalıklara Karşı Mücadele Komisyonu oluşturuldu.
Arsuz Belediyesi Salgın Hastalıklara Karşı Mücadele Komisyonu´nca sağlıklı ve temiz bir ortamda günlük yaşantıya devam edebilmesine yönelik oluşturulan Koronavirüsüne (COVID-19) Karşı Acil Eylem Planı´nda yer alan maddeler şöyle açıklandı:
• Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü´müzce ilçemiz genelindeki, Okullar, Hizmet Binaları, Askeri Kamplar, Toplum Sağlık Merkezleri ve Sağlık Ocakları, İlçe Emniyet Müdürlüğü Birimleri, Cezaevleri, Camiler, Kiliseler, Türbeler, Parklar, Bankamatikler ve Duraklarda 10 gündür sürdürülmekte olan dezenfekte çalışmalarını arttırarak toplu kullanıma açık olan alanlarında hijyenik ortam sağlanacaktır.
• Koronavirüsle mücadele adına Temizlik İşleri Müdürlüğü´müzce halkımızın sıkça bulunduğu Kamu Kurum ve Kuruluşları, İbadethaneler, Sağlık Merkezleri, Okullar ve Parklar başta olmak üzere toplu kullanım alanlarında çevre temizliği çalışmaları arttırılacaktır.
• Arsuz Belediyesi Ana Hizmet Binası başta olmak üzere tüm hizmet binalarımıza dezenfeksiyon makinaları yerleştirilerek personele ve işlemlerini gerçekleştirmek üzere hizmet binalarımızda bulunan vatandaşlarımıza hijyenik ortam sağlanacaktır.
• Koronavirüsüne Karşı Acil Eylem Planı çerçevesinde Zabıta Müdürlüğü´müzce umuma açık yerlerin denetimi sağlanacaktır.
• İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 16.03.2020 tarihli genelgesi kapsamında faaliyetleri durdurulan, Tiyatro, Sinema, Gösteri Merkezi, Konser Salonu, Nişan/Düğün Salonu, Çalgılı/Müzikli Lokanta/Kafe, Gazino, Birahane, taverna, Kahvehane, Kıraathane, Kafeterya, Kır Bahçesi, Nargile Salonu, Nargile Kafe, İnternet Salonu, İnternet Kafe, her türlü Oyun Salonları, her türlü kapalı Çocuk Oyun Alanları, Çay Bahçesi, Dernek Lokalleri, Lunapark, Yüzme Havuzu, Hamam, Sauna, Kaplıca, Masaj Salonu, SPA ve Spor Merkezleri Zabıta Müdürlüğü´müzce denetlenecektir.
• Arsuz Belediyesi uhdesinde bulunan spor tesisleri, taziye evleri vb. kapalı alanlar tören ve toplantılar için kiralanmayacak, Belediye Nikâh Salonundaki nikâh işlemleri ise sadece gelin, damat ve şahitlerin katılımı ile gerçekleştirilecektir.
• Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü´müzce belediye personeli ile vatandaşlarımıza yönelik Koronavirüs (COVID-19), Salgın Hastalıklar ve Salgın Hastalıklara Karşı Mücadele konulu bilgilendirme çalışmalarında bulunmak üzere ilgili sosyal medya paylaşımları ve anonslar yapılacak, gerçekleştirilen dezenfekte çalışmalarının iş akış programları yayınlanacaktır.
• Muhtarlık İşleri Müdürlüğü´müzce Koronavirüsüne Karşı Acil Eylem Planı Mahalle Muhtarlarımıza iletilerek Mahalle Muhtarlarımız tarafından mahalle sakinlerimizin bilgilendirilmesi sağlanacaktır.
• Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığınca yayımlanan 13 Mart 2020 tarihli idari izin genelgesi belediyemizin hizmetleri aksayamayacak şekilde uygulanacaktır.
• Vatandaşlarımızın toplumlu yaşam alanları dışında kalarak da belediyemizdeki işlemlerini yürütebilmelerine yönelik e-belediye hizmetimizden Borç Sorgulama-Ödeme, Arsa M² Değeri Sorgulama, Emlak Vergisi Ödeme, Sicil No Öğrenme, Çevre Temizlik Vergisi Ödeme ve İlan Reklam Vergisi Ödeme gibi online işlemler yapabileceklerdir.
• Bahar Şenlikleri (30 Mart-14 Nisan)başta olmak üzere Belediyemiz nezdinden düzenlenen tüm etkinlikler iptal edilmiştir.

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29