Ziraat Bahçesi´ne hastane yapılmasın!

MHP Milletvekili Ahrazoğlu, İskenderun´un Sakarya mahallesindeki Ziraat Bahçesinin bölge devlet hastanesi yapılması amacıyla Sağlık Bakanlığna devir edildiği iddiası, TBMM gündemine taşındı.

11.11.2017 08:20:53 0
Ziraat Bahçesi´ne hastane yapılmasın!

Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, İskenderun´da planlanan şehir hastanesinin, yeşili alan katletmeden daha uygun yere yapılması gerektiğini ifade etti. Ziraat Bahçesi, imar planında ´yeşil alan´ görünmesi nedeniyle imar planında değişiklik yapılmadan hastane yapılması mümkün bulunmuyor. 

TBMM genel kurulunda konuşan Hatay Milletvekili Ahrazoğlu, 'İskenderun Sakarya Mahallesi´nde ziraat bahçesi olarak bilinen 267 dönüm olan ve içerisinde ağaçlıklar, fidanlıklar bulunan arazinin Sağlık Bakanlığına devredildiğinden bahsedilmektedir. Bu araziyle ilgili, Hatay Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından yeşil alan olarak korunması kararı verilmiş ve bu karara İskenderun Belediye Meclis üyeleri de Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri de uymuştu. Eğer alana hastane yapımı kararı alınmışsa, İskenderun´da şehir hastanesi yapılacaksa; Arsuz-Belen tarafında veya Payas´ı, Dörtyol´u da içerisine alacak şekilde Denizciler-Akçay tarafında daha müsait alanlar bulunmaktadır. Hastane yapılacaksa, bu bölgeye yapılsın. İskenderun´un böyle bir yeşil alandan mahrum edilmemesi gerekir. Bu konuda da Sağlık Bakanlığının duyarlı olmasını istiyoruz' diye konuştu. Milletvekili Ahrazoğlu, İskenderun kent merkezinde bulunan Karayolları alanının da yeşil alana dönüştürülmesi için gerekli çalışmanın yapılmasını istedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57