Bakan Akar´dan Samandağ´a taziye ziyareti

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile sınır bölgesinde görev yapan birliklerdeki incelemelerinin ardından İdlib´deki saldırıda şehit

HATAY 22.02.2020 03:54:54 0
Bakan Akar´dan Samandağ´a taziye ziyareti

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İkinci Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ve diğer yetkililerin de eşlik ettiği Bakan Akar, şehit teğmenimizin ailesinin evine gelişinde baba Remzi, anne Munteha ve yakınlarına taziyelerini sundu.

İdlib´de yaşanan sıkıntıların hem Türkiye´nin güvenliğini hem de bölgedeki yüz binlerce masum insanın hayatını tehdit ettiğini vurgulayan Bakan Akar, “Bizler de bir taraftan ülkemizin milletimizin rahatını huzurunu güvenliğini sağlamaya çalışırken diğer taraftan da tarihimize, kültürümüze yaraşır bir şekilde oradaki mağdur, mazlum, masum insanların da hayatını korumak ve kurtarmak için elimizden gelen gayreti gösterdik göstermeye devam ediyoruz. Bu mücadelede Ali Emre de orada büyük bir kahramanlık, fedakârlıkla bu mücadeleyi sürdürürken şahadet mertebesine erişmiştir' ifadelerini kullandı.

Şehit teğmene Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini yineleyen Bakan Akar şunları söyledi: 'Şunu bilin ki bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Şehitlerimizin yakınlarının gözyaşlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Biz gerçekten inançla, ilkelerle inandığımız değerler çerçevesinde sadece kendimize değil tüm çevremize de rahatlık, huzur, güven, istikrar gelsin diye, böylece hepimiz kendimizi güvende bulabiliriz, bunun için elimizden gelen gayreti gösterdik göstermeye devam edeceğiz. Bu ordu sizin ordunuz, bu Silahlı Kuvvetler sizin evlatlarınız bunlar, Ali Emre´nin yaptığı gibi sizlerin rahatı ve huzuru için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyabilecek gençlerdir, mensuplarımızdır. İnşallah hem ülkemizde hem çevremizde rahatı, huzuru, istikrarı sağlamak suretiyle herkesin rahat, güven içinde yaşamasını mümkün kılacağız.”

Ziyaretin ardından Bakan Akar ve Komutanlar, Hatay Devlet Hastanesi´ne giderek yaralı askerleri ziyaret etti. Sağlık durumlarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

/resimler/2020-2/22/1500097247013.jpg


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57