Bakan Demircan: ´Taburcu olduktan sonra görevimize devam edeceğiz´, diyorlar

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bazı inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere önceki gün Hatay´a geldi.

HATAY 10.02.2018 09:59:08 0
Bakan Demircan: ´Taburcu olduktan sonra görevimize devam edeceğiz´, diyorlar

Sağlık Bakanı Demircan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yaralanan ve tedavileri Kırıkhan ve Antakya´da devam eden askerler ile sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekili Adem Yeşildal ile birlikte Kırıkhan Devlet Hastanesine giden Sağlık Bakanı Demircan, hastanede, harekat kapsamında yaralanan ve tedavileri süren askerleri ziyaret etti, hekimlerden yaralı askerler hakkında bilgi aldı.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Kilis ve Hatay´da ziyaretlerde bulunduğunu belirtti. Türkiye´nin kendisine yönelik düzenlenen terör saldırırsını bertaraf etmek için bir müdahale gerçekleştirdiğini ifade eden Demircan, 'Haklı bir müdahale bu, uluslararası hukuktan doğan hakkını kullanıyor. Bu müdahale esnasında yaralanan, şehit olan askerlerimiz oluyor, aynı şekilde karşı taraftan Kilis ilimiz ve ilçelerine, Hatay´ın ilçelerine roketlerle saldırılar vaki oluyor, onların yaraladığı, hayatını kaybeden insanlarımız oluyor, yaralıların iyileştirilmesi için burada görev yapan hekim arkadaşlarımızı takdir etmek için elimizden gelen katkılar sağlandı. Planlandığı şekilde burada hekimlerimiz görev yapıyor. Biz de kendilerini yerinde ziyaret etmek istedik, herhangi bir ihtiyaçları, sıkıntıları var mı diye. Gördük ki hekim arkadaşlarımız gayet güzel, moralleri yerinde ve fevkalade başarılı şekilde hizmetlerini sürdürüyorlar. Her türlü destek kendilerine veriliyor. Hemşire kardeşlerimiz, sağlık çalışanlarımız tümüyle hekim arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmayı sürdürüyorlar. İnşallah Türkiye, kendisine karşı gerçekleştirilen bu saldırıların üstesinden en kısa zamanda gelecek, hak eden hak ettiği cezayı görecek' dedi. Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Demircan, sağlık çalışanlarını tebrik edip, başarı diledi.
Antakya´da da Hatay Devlet Hastanesine giden Sağlık Bakanı Demircan, Zeytindalı Dalı Harekatı´nda yaralanan askerleri ziyaret etti. Yaralıların durumlarının iyi ve morallerinin yüksek olduğunu belirten Demircan, şunları söyledi: 'Hatay´daki sağlık merkezimizi ziyaret etti ve orada gördük ki, sağlık merkezinde çalışan hekimlerimiz, hemşirelerimiz, sağlık personelimiz hepsi büyük bir moralle kendilerine verilmiş olan o büyük görevi hakkıyla yerine getirmişler ve getiriyorlar. Tabii ki Kilis´te de yaralılarımız vardı, onları da ziyaret ettik. Yaralılarımız gayet iyi, sıkıntıları yok. Herhangi bir endişe edecek durumları yok. Kilis´teki ziyaretimizden sonra Hatay´ıa geldik. Kırıkhan´daki hastanemizi ziyaret ettik. Oradaki yararlılarımızı ziyaret ettik. Yaralılarımızın durumları iyi, bizim yaralılarımız ile birlikte ÖSO saflarında bizimle savaşan gazilerde vardı orada, onlarında yaralılarını ziyaret ettik. Hatay´da, hastanemizde gerekli ihtiyaç ve incelemeleri, denetlemeleri yaptık. Fevkalade güzel bir şekilde hizmetler yerine getiriliyor. Yaralılarımızın durumları iyi, moralleri iyi, taburcu olacağız, yarın gideceğiz, taburcu olduktan sonra görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz diyorlar. Kendileriyle gurur duyuyoruz, geçmiş olsun diyoruz. Bu uğurda canlarını feda eden bütün şehitlerimize ve bugüne kadar bu toprakları bize vatan kılmak için canını feda eden bayrağımıza kanımıza renk veren şehitlerimize cenabı haktan rahmet diliyoruz. Gazilerimize şifalar diliyoruz' dedi ve tedavide göre alan sağlık çalışanlarına da teşekkür etti.

Sağlık Bakanı Demircan,´ın Kırıkhan´daki hastane ziyaretinde Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, ilçe emniyet müdürü Mustafa Özkan, ilçe jandarma komutanı Temel Aday ile AKP İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik de bulundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04