Bakan Eroğlu Hatay´da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün Hatay ve Kahramanmaraş´ta toplu temel atma ve açılış törenlerine katılacak.

GÜNCEL 12.05.2018 09:41:07 0
Bakan Eroğlu Hatay´da


Bir günlük çalışma programı kapsamında bugün saat 10.00´da Hatay Valiliği´ni ziyaret edecek Bakan Eroğlu, saat 11.00´de Antakya Spor Salonu´nda gerçekleştirilecek DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı törenine katılacak. Bakan Eroğlu, Antakya Büyükşehir Otogarı yanındaki Dünya Şehit ve Yetim Çocukları Vakfı Okulunu ziyaretin ardından açılış ve törenlere katılmak üzeri Kahramanmaraş´a geçecek.

150 milyon liralık 10 tesis
Bakan Eroğlu´nun Hatay ziyaretine ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi: 'Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Hatay´da tesis edilen 10 tesisten 3 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 7 adet tesisin ise temelini atacak. Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 2 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve 1 adedi de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Hatay´a kazandırılacak. Veysel Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 6 adet ve Orman Genel Müdürlüğü´nce yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak. Eroğlu, bugün (12 Mayıs Cumartesi)saat 11.00´da Antakya Spor Salonu´nda düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 150 milyon TL yatırım bedelli 10 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi İşi, Yayladağı Şakşak Göleti ve Sulaması ile 4 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların da temelini atacak. Eroğlu, aynı törende DSİ Genel Müdürlüğü´nce yapımı tamamlanan 2 adet taşkın koruma tesisinin ve DKMP Genel Müdürlüğü´nce tamamlanan Mustafa Kemal Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Belen Geçidi Tabiat Parkı kır lokantasının açılışını gerçekleştirecek. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 10 tesisin maliyeti 150 milyon TL. Hatay´da düzenlenecek törende5 aileye gelir getirici tür, 5 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu ceviz, gül, kızılçam, çitlembik, servi ve fıstıkçamı türlerinden oluşan toplam 4 bin adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 347.220 dekar zirai alan suya kavuşacak. 150 milyon metreküp su depolanacak, 3 ilçe ve 6 mahalle taşkın zararlarından korunacak. Ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00