Bakan Ersoy, müzeleri gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay´a yapmayı planladığı ancak Elazığ depremi üzerine ertelediği ziyaretini hafta sonu yaptı.

GÜNCEL 11.02.2020 09:41:04 0
Bakan Ersoy, müzeleri gezdi

Antakya/SES

Antakya´da Kurşunlu Han´ın bulunduğu tarihi Uzun Çarşı´yı gezip, esnaf ziyaretinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy´a yöresel tatlı künefe ikram edildi. Tıbbi Aromatik Bitkiler Müzesi´ne de giden Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, müze hakkında yetkililerden bilgi aldı daha sonra Hatay Arkeoloji Müzesi´ni gezdi. Burada yaptığı açıklamada UNESCO´dan tescilli 3 şehrin bulunduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 'Birincisi Gaziantep, ikincisi Hatay, üçüncüsü de Afyonkarahisar. Basın mensuplarıyla Hatay´a ´Türk Mutfağı Yılı´ çerçevesinde bir ziyaret düzenledik. Buranın tescilli ürünleri var. Hem milletvekilleri hem belediye başkanlarıyla buradaki tescilli ürün sayısını nasıl artırabiliriz, buranın mutfağını daha çok nasıl tanıtırız bunlarla ilgili görüşmeler yapıyoruz. Gastronomi ve Türk mutfağı diye bakıldığında sadece lezzetin algılanmaması gerek. Türk mutfağından ve gastronomiden bir gelir elde etmek istiyorsanız bunun dört bacağı var. Önce ürün tedariki, malzeme tedariki, markalaşması ve standardize edilmesi gerekiyor. Daha sonrasında nitelikli şefler ön plana çıkıyor tabii ki o lezzeti vermek açısından. Sonra bunların sunulacağı mutfaklar ve bununla birlikte de ortamın oluşması gerekiyor. Bu dördünü bir araya getirdiğiniz zaman gastronomiyi bir ekonomiye çevirebiliyorsunuz, bir gelir elde ediyorsunuz. Bu bağlamda Türkiye´nin daha kat etmesi gereken yol var. Türkiye´nin gastronomi geliri, konaklama gelirinin yarısı kadar bunların birebir eşit olması gerek' değerlendirmesini yaptı.
Hatay valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Hatay Valiliği´ni de ziyaret edip, Valilik Şeref Defteri´ni imzaladı, vali Doğan´la makamında sohbet etti. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy´un Antkya ziyaretene vali Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hatay Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu ve Yusuf İzci, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu ile ilgili kurum müdürleri de eşlik etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00