Bakan Karaismailoğlu Hatay´da

Bakan Karaismailoğlu: Türkiye´nin geleceğini inşa ettiğimiz bu tarihi dönemeçte çok sayıda projemiz tamamlanmış ya da sona yaklaşmaktadır.

HATAY 15.01.2021 16:31:11 0
Bakan Karaismailoğlu Hatay´da

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Hatay´a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 18 yılda yapılan ulaşım ve iletişim altyapı yatırımlarıyla Hatay´ı yeniden inşa ettiklerini savundu. Tüm yatırımların 5 milyar 570 milyon liranın üzerinde olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, “Özellikle Hatay ve bölgesiyle birlikte dört gözle beklenen en önemli işlerimizden biri Amanos Tüneli. Son birkaç aydır bu projenin üzerinde çok önemle, titizlikle durmaktayız. Bütün Hataylılara, bölgeye, Türkiye´ye bu müjdeyi vermek istiyorum; inşallah en kısa zamanda buraya gelip Amanos Tünelinin temelini atmak için beraber olacağız. Dünyanın ve ülkenin en güzel şehirlerinden Hatay´a hizmet etmeyi her zaman mukaddes bir vazife olarak kabul ediyoruz” dedi.

Valilik Şeref Defteri´ni imzalayarak Vali Doğan´ı makamında ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Türkiye bugün bölgesiyle ve dünyayla bağlantılı hale gelmiş, Avrupa, Asya ve Afrika üçgeninin ticari koridorlarına hükmeden bir lojistik süper güç olmuştur. Hatay, üç büyük inancın güzelliklerini taşıyan sosyal yaşamıyla, hoşgörülü, misafirperver insanıyla toplumsal huzuru kültür olarak benimsemiş, dünyaya örnek olan bir coğrafyamız. Bu çağda bile maalesef dünyanın pek çok yerinde farklı inanç grupları çatışıyor, mezhep savaşları sürüp gidiyor. Bizlerse yüzyıllar boyunca Antakya´da farklılıklarımızı huzur içinde birlikte yaşatmayı başarmış bir milletiz. Biz, Mevlana Celalettin-i Rumi´den feyz alarak ´72 millete bir nazarla bakarken´, bölgemizde gerçekleşen, medeniyetler, ırklar ve mezhepler arası suni çatışmalar hepimizin vicdanını derinden yaralıyor” diye konuştu.

‘Komşu coğrafyalarımızdan sınırlarımıza kadar uzanan sayısız karanlık el, huzurumuzu ve toplumsal barışımızı hedef alıyor´ diyen Bakan Karaismailoğlu, yakın geçmişte Kırıkhan´a, Reyhanlı´ya, Kilis´in de içinde olduğu pek çok noktada terör olaylarının yaşandığını, kayıpların yaşandığını kaydetti. Karaismailoğlu, “Hamdolsun, o günden bugüne, Cumhurbaşkanımızın iradesi ve güçlü ordumuz sayesinde sınırlarımızın güvenliğini sağladık” diye konuştu.

Türkiye´yi yaşanılan coğrafyanın sarsılmaz kalesi olarak da tanımlayan Bakan Karaismailoğlu, Türkiye Cumhuriyeti´nin 18 yıldır hem ekonomik hem de siyasi anlamda dünyanın dikkatini çeken bir güç kazandığını vurguladı. Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gelecek hedeflerinin gereğini bugünden yerine getirmiş, stratejik adımlarla ekonomik gücünün sürdürülebilirliğini garanti altına almıştır. Türkiye´nin geleceğini inşa ettiğimiz bu tarihi dönemeçte Hatay´da olduğu gibi, memleketin her köşesinde çok sayıda projemiz tamamlanmış ya da sona yaklaşmaktadır. Ülke sathında, kalkınmada eşitliğin sağlanması, ekonomik canlılık ve iş olanaklarının artırılması, yerli ve yabancı yatırımlara uygun ortamın sağlanması için ulaştırma ve haberleşme alanında büyük bir gayret ortaya koyuyoruz. Türkiye bugün bölgesiyle ve dünyayla bağlantılı hale gelmiş, Avrupa, Asya ve Afrika üçgeninin ticari koridorlarına hükmeden bir lojistik süper güç olmuştur.”

Bakan Karaismailoğlu´nun ziyaretinde, Vali Rahmi Doğan´ın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdülkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik , Lütfi Kaşıkçı, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu ve Yusuf İzci, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu ve ilgili kurum müdürleri hazır bulundu.

Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler, Valilik ziyaretinin ardından Antakya-Reyhanlı ayrımı Altınözü yolunda devam eden çalışmaları yerinde incelemesinde projenin fiziki gerçekleşme oranının yüzde 44´e ulaştığını, planlı ve yoğun çalışmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

Altınözü ve Hassa ilçe belediyelerini ziyaretinin ardından Bakan Karaismailoğlu, yürütülen karayolu yatırımlarından biri olan Antakya - Reyhanlı - Cilvegözü yolu çalışmalarını da yerinde inceledi, MHP 26. Dönem MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu´nun cenaze törenine katıldı.

/resimler/2021-1/16/1247012994358.jpg

/resimler/2021-1/16/1247358776486.jpg

/resimler/2021-1/16/1248154402049.jpg


Anahtar Kelimeler: Bakan Karaismailoğlu Hatay

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00