Bakan Kaya Hatay´da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Hatay´a geldi.

SİYASET 6.04.2018 10:29:33 0
Bakan Kaya Hatay´da

Antakya/SES

Bakan Kaya, şehit ailelerini ziyaret etti, Suriye´nin Doğu Guta bölgesindeki kuşatmanın sembol isimleri haline gelen Kerim bebek, Kasım bebek, Alaa ve Nur kardeşler ve aileleri ile bir araya geldi. Bakan Kaya, Adana´da cezaevinde bulunan kocasının erkek kardeşi tarafından cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen kadını, valilikte çocuklarıyla buluşturdu.
Hatay Havaalanı´nda Vali Erdal Ata tarafından karşılanan Bakan Kaya ve beraberindeki heyet, Hatay Valiliğini ziyaret etti. Ziyarette Hatay Valisi Erdal Ata, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ve bağlı birimlerinin ilimizdeki hizmetleri ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Her kesimi kucaklamaktan gururluyuz
Bakan Kaya, Hatay´da Bakanlığın verdiği desteklerden faydalananların sayısı yüksek olduğunu belirterek “Toplumun her kesimine dokunan, her kesimini kucaklayan bir Bakanlık olmaktan gerçekten gurur duyuyoruz” dedi. Bugün verilen destekle 108 binçocuğun ailesinden koparmadan aile yanında bakımının sağlandığını kaydeden Bakan Kaya, evde bakım hizmetinde 502 bin rakamına ulaşıldığını söyledi. Kaya, “Sosyal devlet anlayışıyla, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla girilmedik ev, dokunulmadık mazlum ve gerçekten ihtiyaç sahibi insan bırakmamak üzere çalışıyoruz. Hatay´ımızda da özellikle bu Afrin operasyonu dolayısıyla desteğe ihtiyacı olan tüm kesimlere el uzattık. Şehit ailelerimizle, gazilerimizle ilgileniyoruz” diye konuştu.

Doğu Gutalı çocuklarla birarada
Doğu Guta´daki saldırılarda öksüz kalan ve yüzünden ağır yara alan 2 yaşındaki Kasım Kahveci, yaşıtlarının acılarını ve beklentilerini 'Noor and Alaa' adlı Twitter hesaplarından İngilizce olarak dünyayla paylaşan Doğu Gutalı iki kardeş Nur ve Ela ile Esed rejiminin saldırısında annesini ve bir gözünü kaybederek Doğu Guta ablukasının sembolü haline gelen 6 aylık Kerim bebekle Hatay Valiliğinde gerçekleşen buluşmada Kaya, çocuklarla yakından ilgilendi, ailelerinden sağlıkları hakkında bilgi aldı.
Bakan Kaya, Kerim bebeğin tedavisini Türkiye´de gerçekleştireceklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Suriye´de savaşın en büyük etkisi kadın ve çocuklar üzerinde görülüyor. Kerim bebek, savaşta hem annesini hem de kendi bir gözünü kaybetmiş. Tıbbi olarak desteğe ihtiyacı var. Onun Türkiye´deki tedavisini Devlet olarak biz gerçekleştireceğiz. Aile Bakanlığı olarak tüm ihtiyaçlarını takip edeceğiz. Bugün Türkiye olarak 3.5 milyondan fazla Suriyeli kardeşimize güvenli liman olmuş, onların her türlü ihtiyacını karşılamış, insanlık onurunun adeta Suriye savaşında Türkiye kurtarıcısı olmuştur.”

Aileye taziye ziyareti
Valilikteki programın ardından Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Suriye´nin Afrin bölgesinde Zeytindalı Harekâtı kapsamında yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral´ın Antakya Saraykent Mahallesindeki ailesini ziyaret etti. Bakan Kaya, ziyaretinde şehidin ailesine taziyelerini iletti, Kur´an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Kız çocuklarıyla buluştu
Hatay ziyaretinin son bölümünde Bakan Kaya, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde oluşturulan ‘Çocuk Evi´nde kalan kız çocuklarını da ziyaret ederek, onlarla bir süre sohbet etti ve onlara hediyeler verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57