Bakan, mobilyacılar sitesini inceledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, hafta sonu Antakya´nın Narlıca Mahallesinde inşaatı süren Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesinde incelemede bulundu.

EKONOMI 7.03.2018 10:25:07 0
Bakan, mobilyacılar sitesini inceledi

Bakan Özlü´nün inceleme gezisine, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Fevzi Şanverdi, Orhan Karasayar, Hatay Vali Yardımcıları Nursal Çakıroğlu, Aydın Tetikoğlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, oda ve borsa temsilcileri ile mobilyacı esnafı da eşlik etti.

´İhracat hedefi 500 milyon dolar´
İnceleme gezisinde Özlü´ye bilgi veren Hatay Mobilyacılar Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Doğru, 'Mobilya İhtisas Sanayi Tesisi aktif olarak hizmete girdiğinde ihracat hedefimiz 500 milyon dolar olacak. Bölgemizin ve şehrimizin ciddi sıkıntıları var. Devam eden projemizde şimdiye kadar bakanlığımıza parasal anlamda sıkıntı yaratmadık. Ancak son değişen piyasa koşullarından kaynaklı yaşanan ekonomik durgunluklar neticesinde desteğinize ihtiyacımız var. 100 işyerinden müteşekkil olan bir sanayi sitesiyiz. Bakanlığın Hatay´da ihaleye çıkarttığı üç küçük sanayi sitesi mevcut. Bunlardan birincisi Hatay Mobilyacılar Sanayi Sitesi, ikincisi Reyhanlı Küçük Sanayi Sitesi, üçüncüsünün ihalesi de yakın zamanda yapılacak olan Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi. Mobilyacılar Sanayi sitesi 172 bin metrekare inşaat alanına sahip. Burada 100 fabrika inşa ediyoruz ve bu yıl projeyi bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. HESOB Başkanı Teksöz de bazı talepleri ifade ederken, Özlü, Mobilyacılar Sanayi Sitesinin bitirilmesi için maddi destek olarak sanayi tesisi kredi destek oranını Bakanlar Kurulunda gündeme getirip, yüzde 60´tan yüzde 70´e çıkarma sözü verdi. Özlü, üst yapı kredisinden Reyhanlı Sanayi Sitesi ve Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi´ndeki işletmelerin de faydalanacağını söyledi. Özlü, Kobi kredisi verilecek 2.049 firma sayısını Başbakan Binali Yıldrım´ın talimatı ile 3 bine, kredi miktarını ise 524 milyondan 718 milyona çıkardıkları ifade etti ve Hatay´da 37 Kobiye 5.8 milyon lira destek verileceği belirtti. Özlü ve beraberindekiler, Antakya Mobilya İhtisas Sanayi Sitesini gezip, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler de aldı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00