Bakan Varank´tan seçim mesajı

Merkezi hükümetle yerel yönetimin uyumunun verimli sonuç getirebileceğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerel seçimlerde ‘Hatay´ın doğru karar vereceğine´ yürekten inandığını söyledi.

SİYASET 27.01.2019 21:02:29 0
Bakan Varank´tan seçim mesajı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir günlük çalışma ziyareti kapsamında geldiği Hatay´da ilk olarak valiliği ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen, AKP Hatay Büyükşehir belediye Başkan adayı İbrahim Güler´in de katıldığı resmi ziyaretin ardından Bakan Varak, partisinin il başkanlığına geçerek partililerle görüştü.

Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi inşaatında incelemelerin ardından Antakya Organize Sanayi Bölgesi´ndeki Pres Makine´ye ait tesisinin açılışına katılan Bakan Varank, bakanlık olarak 2019´da ´İmalat Sanayisinde Dijitalleşme´ temasıyla başlatacakları yeni programla ilgili bilgi verdi. Varank, “KOSGEB bu hafta KOBİ Gelişim Destek Programı´nın çağrısına çıkacak. İmalat sanayiinde dijitalleşme temasıyla başlatacağımız bu programın bütçesi 350 milyon lira olarak belirlendi. Sanayinin milli imkânlarla dijitalleşmesi adına önemli fırsatlar barındıran bu programla akıllı teknolojileri geliştiren KOBİ´lere ilk kez devlet olarak destek sağlamış olacağız” dedi.

/resimler/2019-1/27/2317059282672.jpg

31 Mart´ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin mesaj da veren Bakan Varank, yerel yönetimlerin merkezi hükümetle uyumunun önemine işaret etti. Hatay Valisi Rahmi Doğan, AKP Hatay milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Şanverdi, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir´n de katıldığı açılışta Bakan Varank, merkezi hükümetle yerel yönetimlerin uyumlu ve beraber hareket etmesinin netice ve verim almakta güzel sonuçları ortaya çıkartacağını, yerel seçimlerde Hatay´ın doğru karar vereceğine inandığını söyledi. Varank, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Hatay´ımıza 16 senede 27.5 milyar liralık yatırım yaptık. Bundan sonra da en güzel bir biçimde Hatay´ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Ama biliyorsunuz merkezi hükümet ile yerel yönetimler ne derece uyumlu ne derece beraber hareket ederse netice almakta verim almakta o manada güzel oluyor. Dolayısıyla önümüzdeki seçimlerde ben Hatay´ın doğru karar vereceğine de yürekten inanıyorum' diye konuştu.  

İskenderun´da da İskenderun 2´nci Organize Sanayi Bölgesi´nde sanayicilerle biraraya gelen, Nihal Atakaş Camisi´ndeki çalışmaları inceleyen Bakan Varank, daha sonra İskenderun Teknik Üniversitesi´ne (İSTE) geçerek Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli ile görüştü. İSTE ziyaretinde de Bakan Varank´a AKP milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile AKP adayları İbrahim Güler ve Fatih Tosyalı da eşlik etti. Varank ve beraberindeki heyet, burada Rektör Prof Dr. Türkay Dereli´den Üniversite´nin fakülte ve yüksekokul sayısı, akademik kadrosu, öğrenci sayısı hakkında bilgi aldı, İSTE´nin master planı ve maketini inceledi.

/resimler/2019-1/27/2305445831850.jpg


Anahtar Kelimeler: Bakan Varank seçim mesajı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00