Bakan Akar’dan ‘mahalle ziyaretleri’

Bakan Hulusi Akar, Kırıkhan’daki iftar da sınır güvenliği ile ilgili konuştu: Bu konular günlük siyasete karıştırılmamalı.

3.04.2023 18:24:00 0
Bakan Akar’dan ‘mahalle ziyaretleri’

Hatay’dan milletvekili adayı gösterilmesi beklenen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem kayıplarının ağır yaşandığı Hatay’da mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi, gazi ve şehit aileleriyle iftarda biraraya geldi.

Serinyol'daki 8'inci Komando Tugay Komutanlığı ile İskenderun Deniz Üs Komutanlığının Şehit Er Remzi İlboğa Kışlasında şehit aileleri ve gaziler iftarda ağırlanırken, Bakan Akar, mahalle ziyaretleri yaptı, bakanların katılımıyla AFAD Koordinasyon Merkezinde toplantı gerçekleştirdi. Bakan Akar, Kırıkhan ve Yayladağı’nda da depremzedelerle iftar programında buluştu.

Beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Beykoz Belediyesince düzenlenen iftarda depremzedelerle buluşan Akar, konuşmasında hudut güvenliğini ele aldı. Bakan Akar, “Başka ülkelerde ve değişik zamanlarda çekilen fotoğraf ve videoları kullanmak suretiyle bazı yorumlar yapılmakta, siyasi mülahazada bulunulmaktadır. Bunlar kesinlikle yanlıştır, doğru değildir. Mehmetçik hudut namustur anlayışı içinde Cumhuriyet tarihimizin en yoğun tedbirleriyle hudutlarımızı koruyor, en ileri teknolojiyi kullanarak hudutlardan yasa dışı geçişlere asla izin vermiyor. Bu konular herhangi bir şekilde günlük siyasete karıştırılmamalı. Herkes sorumlu davranmalı ve gece-gündüz demeden büyük fedakârlık ve kahramanlıkla hudutları koruyan ve gerektiğinde canını vermeye hazır olan Mehmetçiğin emeğine saygı göstermeli" dedi.

Hulusi Akar, Hatay’daki incelemeleri sırasında Büyükdalyan Geçici Konaklama Merkezi ve Türkiye-Katar Kardeşlik Konteyner Kenti’ni de ziyaret ederek depremzedelerle bir araya geldi. Defne ilçesini ziyaretinde çocukların oyunlarını izleyerek hediye dağıtan Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ile Samandağı ilçesindeki köylerde incelemelerde bulundu.

Bakan Akar, Türkiye’nin tek Ermeni köyü Vakıflı ile Hıdırbey mahallesi'ni de ziyaret etti. 35 haneden oluşan 130 nüfuslu kırsal mahalle Vakıflı'ya giden Bakan Akar, depremin zarar verdiği müze ile mahalledeki evlerde incelemelerde bulundu. Mahalle Muhtarı Berç Kartun'dan bilgi alan Bakan Akar daha sonra aralarında Vakıflı köyü Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar'ın da bulunduğu vatandaşlarla bir araya geldi.

Hıdırbey Mahallesi’ne geçen Hazreti Musa'nın toprağa diktiği asasının abıhayatla (ölümsüzlük suyu) yeşermesiyle büyüdüğü ve 3 bin yıllık geçmişinin olduğuna inanılan çınar ağacının altında mahalle sakinleriyle düzenlenen toplantıda talep üzerine mahalleye en kısa sürede bir Mehmetçik Okulu kurulması talimatı veren Bakan Akar, görevlileri bölgeye sevk ederek sokak aydınlatması ve internet ile ilgili sorunların da çözülmesini sağladı.


Anahtar Kelimeler: Bakan ‘mahalle ziyaretleri’

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19