Bakan Bilgin Hatay’da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte İskenderun Garı'nda barınan depremzede kadınlarla bir araya geldi.

HATAY 10.03.2023 19:56:00 0
Bakan Bilgin Hatay’da

Afetzedelerin ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Bilgin, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve diğer ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçede konteyner kent kurulacak alanlarda incelemelerde bulunan Bakan Bilgin ve Genel Başkan Atalay, Afet Koordinasyon Merkezi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile de bir araya geldi.

İskenderun’daki ziyaretlerinin ardından Hatay’ın Defne ilçesine geçen Bakan Bilgin ve Atalay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadır kenti ziyaret ederek burada kalan vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Bakan Bilgin, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için gayretli bir organizasyon yürütüldüğünü ifade ederek, “Milletimizin, bu felaketin acılarını unutması kolay değil ama karşılaştığımız bu zorlukları el birliğiyle aşacağız. Biz sizin yanınızdayız. Ne talebiniz olursa her an Sayın Valimiz ve arkadaşlarımız burada, bize iletin, yeter. Tekrar geçmiş olsun” dedi. Bilgin, Türk-İş kadın sendika temsilcilerinin de kendilerine eşlik ettiğini dile getirerek, buruk da olsa kadın depremzedelere, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yanlarında olduklarını hissettirmek istediklerini vurguladı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da, "Şu anda sendikacılık yapmak zamanı değil, bölgedeki insanlara, çocuklara dokunmak zamanı. Bugün onun için geldik" diye konuştu.
 


Anahtar Kelimeler: bakan bilgin hatay’da

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19