Bakan inceleme yaptı, iftara katıldı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, yatırım programına alınan ROKETSAN’ın silah ve roket sistemleri üretimi ile PAVOTEK firmasının da bilişim ürünleri tesisini Hatay’ın deprem sonrası kalkınması için örnek gösterdi

HATAY 29.03.2024 16:09:00 0
Bakan inceleme yaptı, iftara katıldı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Hatay’a geldi. Bakan Yaşar Güler, Hatay programı kapsamında ilk olarak 8’inci Komando Tugay Komutanlığına giderek inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Bakan Yaşar Güler, daha sonra beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Hatay Valiliğini ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı’dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, kuvvet komutanlarıyla Hatay’da iftarı şehit aileleri aileleri, gaziler ve Hatay’ın kanaat önderleri ile yaptı. İftarın ardından bir konuşma yapan Bakan Yaşar Güler, deprem sonrası tüm kurumların, yaraların sarılması ve bölgenin hızlı bir şekilde kalkındırılmasına yönelik çalışmalarını, azim ve kararlılıkla devam ettirdiğini belirtti.

Hatay’ı güçlü bir şekilde ayağa kaldırmak ve kente daha güzel bir gelecek oluşturmak, en temel öncelikleri olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Güler, deprem bölgelerinin savunma sanayinin yeni gelişim merkezleri olmasına yönelik yatırım programları oluşturulmaya başlandığını, bu kapsamda, savunma sanayisindeki kuruluşlarından ROKETSAN’ın Kırıkhan’da silah ve roket sistemleri üretecek bir tesis kuracağını hatırlattı. PAVOTEK firmasının da bilişim ürünleri tesisini hayata geçireceğini sözlerine ekleyen Bakan Güler, buna yönelik çalışmalar sürdüğünü, bu gibi yatırımların Hatay’ın ekonomik ve sosyal kalkınması ile istihdamına ciddi katkılar sağlayacağını ifade etti.

“Desteklerinizle hükümet ve belediye el ele vererek…”

Deprem sonrası çalışmalarla Hatay’ı eskisinden daha güvenli hale getirilmesinin hedeflendiğini sözlerine ekleyen Bakan Güler, ‘hükümet ve mahalli idarelerin el ele vermesinin önemine dikkat çekti. Güler, şöyle konuştu: “Desteklerinizle, Hükûmetimiz ve mahallî idarelerimiz, hep birlikte el ele vererek ‘Durmaksızın Hizmet’ anlayışı ile Hatay’ı mamur hâle getirinceye kadar çalışmalarımıza artan bir tempoyla devam edeceğiz. Böylece Hatay’ı yeniden imar edip şehrimizin kalkınma ve refah seviyesini artırırken, ülkemizin gücüne de güç katacağız.”

Yurt içi ve sınır ötesinde terörle mücadele operasyonları ile yönelen tehdit ve tehlikelerin kaynağında bertaraf edilebildiğini kaydeden Güler, terörle mücadelenin yanı sıra sınır güvenliğinin sağlanmasında da başarı bağlandığını vurguladı. 


Anahtar Kelimeler: Bakan inceleme yaptı iftara katıldı

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62