Bakan Koca: Şebeke suyu içilmesin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hatay'da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.

SAĞLIK 8.03.2023 17:56:00 0
Bakan Koca: Şebeke suyu içilmesin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgelerinde son durum değerlendirmesini Hatay’ın Samandağ ilçesi sahra hastanesinde yaptı. Hatay’da şebeke suyunun durumu, deprem bölgesinin halk sağlığı açısından değerlendirilmesi, bölgede görevli sağlık personeli, bölgede verilen sağlık hizmetleri, 75 yaş üstü büyüklerimiz ile depremzede çocuklarımız gibi özel ilgi gerektiren gruplara sunulan hizmetler ve İstanbul’daki 2 üniversite hastanesi için alınan kararları paylaştı.

"Hatay'da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Ancak kentte salgın oluşturabilecek bilimsel bir veri söz konusu değil" diyen Bakan Koca, Hatay'da şebeke suyunun sadece genel amaçlar gibi kullanılmasını önerdi.

Bakan Koca, şöyle konuştu: “Hatay'da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Şebeke suyundan, farklı noktalarda örnekler almaya devam ediyor; mikrobiyolojik, bakteriyolojik ve kimyasal analizleri sürdürüyoruz. Bu ısrarlı analizlerin sebebi, durum normalmiş gibi görülse bile, bu gibi şartlarda, olagelen artçı depremlerin şebeke suyunu tehlikeli hale getirmesi ihtimalidir. Kaldı ki, halen alınan numunelerin bir kısmında analiz sonuçları, şebeke suyunun içilmemesi gerektiğini göstermektedir. Şebeke suyu sadece temizlik gibi genel amaçlar için kullanılabilir.”

"Salgının işareti olabilecek bilimsel bir veri söz konusu değil"

Bu gibi afetlerden sonra toplumlar ve devletler salgın riskine karşı tedbirli olmalıdır. Alınan tedbirlerle biz başarılı şekilde yürütüyoruz. Şu an salgın anlamına gelebilecek, bir salgının işareti olabilecek bilimsel bir veri söz konusu değil. Bu durumu korumamız, temiz içme suyu ve gıda temizliği ile ortam temizliği gibi, her biri taviz verilemeyecek faktörlere bağlıdır. On binlerce insan içinde 10'la, 20'yle ifade edilen ishal gibi bazı vakaların özel anlam ifade etmez, deprem bölgesi dışında da görülen enfeksiyon tablosundan farkı olmayan durumlar.

'Antakya'da özel hastanede yaşananlarla ilgili soruşturma başlattık'

Antakya'daki özel bir hastanedeki görüntülerle ilgili iddialar, üzüntülerimizi bir kat daha artırmıştır. Bu ve benzeri iddialarla ilgili gerekli soruşturmaları başlatmış bulunuyoruz.

 


Anahtar Kelimeler: Bakan : Şebeke içilmesin

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19