Bakan Özer Hatay’da

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Recep Atakaş Fen Lisesi’nin ilk harç butonuna bastı, İskenderun Öğretmenevi inşaatının tamamlanacağını belirtti, kentte toplam 42 yeni okul yapılacağını müjdeledi.

HATAY 14.11.2022 16:11:00 0
Bakan Özer Hatay’da

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Hatay’a geldi.

Bakan Mahmut Özer, Vali Rahmi Doğan, milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik ve protokol üyeleri tarafından Hatay Havalimanı'nda karşılandı. Bakan Özer, beraberindeki heyet ile birlikte Vali Rahmi Doğan'ı ziyaret etti. 

Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Mahmut Özer, Vali Doğan ile makamında bir süre sohbet etti. Valilik ziyaretinde açıklama yapan Bakan Özer, “Hiçbir saldırı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin aziz milletiyle geleceğe doğru emin adımlarla kutlu yürüyüşüne engel olamayacaktır” dedi. 

Özer, valilik ziyaretinde Hatay'da eğitimde gelinen noktayı ayrıntılı olarak değerlendireceklerini, ilave yatırımlar planlayacaklarını belirterek "Hatay, özellikle mesleki eğitimde Türkiye'de öncü atılımların yapıldığı şehir. Eğitimde kalitede çok önemli projelere imza atan bir ilimiz." dedi. Özer, kentte, Kovid-19 salgını sürecinde solunum cihazı, maske makinelerinin üretiminde önemli projelere imza atıldığını belirtti.

Valilik ziyaretinden sonra Bakan Özer başkanlığında, Vali Doğan, protokol üyeleri ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Özer, Taksim'deki terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi, hiçbir saldırının Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin aziz milletiyle geleceğe doğru emin adımlarla kutlu yürüyüşüne engel olamayacağını ifade etti.

"Hatay’ın eğitim bütçesi arttırıldı"

Toplantının ardından, Bakan Özer tarafından basın açıklaması düzenlendi. Kente 42 yeni okul yapılacağını açıklayan Bakan Özer, “1 milyar 982 milyon liralık ilave bir yatırımı Hatay'a kazandırarak kentimizin eğitim yatırımı bütçesini, 2 milyar 591 milyon liraya çıkardık” diye konuştu. 

Hatay'ın eğitim alanında geldiği noktanın ayrıntılı olarak ele alındığını ifade eden Özer; tüm Türkiye'de okulların güvenli eğitim ortamları olması için güçlendirme çalışmalarının yıl sonuna kadar nihayetlendirileceğini belirterek Hatay'daki okulların depreme karşı güçlendirme çalışmaları için 500, okulların büyük onarım ihtiyaçları için 100 milyon liralık bütçe ilave edildiğini söyledi. 

Okul öncesinin oranı arttırılacak

Özer, en fazla yatırımın ise okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için ayrıldığını belirterek şunları kaydetti: "Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde 3 bin yeni anaokulu yapmak için yola çıktık ve şu ana kadar 2 bin 50'si bağımsız anaokulu, 15 bin 500'ü de ana sınıfı olmak üzere aslında 5 bin 150 bağımsız anaokulu kapasitesini oluşturmuş bulunuyoruz. Böylece Türkiye'de beş yaştaki okullaşma oranlarını bir sene gibi kısa sürede yüzde 65'ten yüzde 97'ye ulaştırdık. Üç yaştaki okullaşma oranını yüzde 9'lardan yüzde 16'lara ve dört yaştaki okullaşma oranlarını da yüzde 16'dan yüzde 35 gibi bir orana yükselttik. İnşallah, yılın sonunda bu oranları çok daha yüksek noktalara taşıyıp özellikle beş yaşı yüzde yüze tamamlayıp üç ve dördü de önemli oranda artırarak ortalamasını inşallah yaklaştırmış olacağız." 
 
İskenderun’a öğretmenevi 

İskenderun'da inşaatı başlatılan öğretmenevinin de hızla tamamlanması için yatırım programına alındığını belirten Özer, Hatay'a bir de olgunlaşma enstitüsü kazandırılacağı müjdesi verdi. 

Recep Atakaş Fen Lisesinin temelini attı

Bakan Mahmut Özer, Hatay programı kapsamında Kırıkhan'da Recep Aktaş Fen Lisesinin temel atma törenine katıldı, ilk harç için butona bastı. Özer, Hatay'da 3'ü özel eğitim olmak üzere 17 bağımsız anaokulu, merkez ve ilçelerde ihtiyaç olan yerlerde 15 ilkokul, 10 da ortaokul olmak üzere kentte toplam 42 yeni okul yapılacağını belirtti. 

Törene, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Bşk. Lütfü Savaş,hayırsever iş insanı Recep Atakaş, protokol, ilgili kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Foto: Hatay Valiliği


Anahtar Kelimeler: Bakan Hatay’

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19