Bakan Yumaklı Hatay'ın GAP'ında

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Hatay'a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalının inşaatında yaptığı incelemede tesisi 'Hatay'ın GAP'ı olarak tanımladı.

HATAY 30.11.2023 16:25:00 0
Bakan Yumaklı Hatay

Antakya/SES
Tarım ve Orman Bakanı  İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla depremde hayvanları telef olan yetiştiricilere, büyükbaş hayvan teslimi gerçekleştirildi. Kırıkhan'da, 6 Şubat depremlerinde hayvanlarını kaybeden üreticilere büyükbaş dağıtım törenine katılan Bakan Yumaklı, deprem sonrası çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bakan İbrahim Yumaklı, bu süreçte 43 bin 317 küçükbaş hayvanının deprem bölgesindeki kayıpları olan üreticilere dağıtımının tamamlandığını belirtti.

Bakan Yumaklı, “Bizler de Bakanlık olarak üretimin sürdürülebilir olması için her şeyi yaptık. Bunları birçok kereler söylediğimiz için tekrar etmeyeyim ancak çok önemli bir husus vardı, bugün de burada olmamızın gerekçesi Sayın Cumhurbaşkanımız bize ve bütün kamuoyuna 'depremde hayvanlarını kaybeden vatandaşlarımızın bütün bu kayıpları birebir karşılanacak' diye söyledi ve bize de bu talimatı verdi. Biz bu geçen süre içerisinde 43 bin 317 küçükbaş hayvanının deprem bölgesindeki kayıpları olan vatandaşlarımıza dağıtımını tamamladık, yaklaşık 549 bin kanatlı hayvan kaybı vardı, onları da karşıladık. 26 bin 318 arısıyla beraber kovanı temin ettik, büyükbaş hayvan kaybı vardı yaklaşık 5 bin 408 adet, bunların da bir bölümünü peyderpey tamamladık. Bu pazar gününe kadar tamamını vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız" dedi.

Bakan Yumaklı, Hatay'daki programı kapsamında, Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalının inşaatında incelemede bulundu. Burada açıklama yapan Yumaklı, bölgedeki tarımsal üretim için son derece önemli bir tesisin bitme aşamasındaki son halini görmek üzere alanda olduklarını söyledi. Yumaklı, bu tünelin yörenin tabiriyle “Hatay'ın GAP"ı olduğunu belirtti.

AFAD Koordinasyon Merkezi'nde, sektör paydaşlarıyla gerçekleştirilen toplantıya katılan Bakan Yumaklı, gelecek dönemde deprem kaynaklı yaraları sararken yeni düzenlemelerle Hatay'ın tarımsal üretim deseninin de ele alınmış olacağını söyledi.

Bu çalışmaları yaparken üreticiyi belli bir ürünü üretmeye zorlamayacaklarını vurgulayan Yumaklı, “Bu konuda yanlış anlamalar olabilir zaman zaman. Çiftçimizin ekonomik kazanç sağlayacağı ve ülkemizin de gıda arz güvenliğine tehdit oluşturmayacak, ona yardımcı olacak bir üretim deseninin oluşmasını sağlayacağız" dedi.

Bakan Yumaklı, kırsal kalkınma desteklerinden özellikle gençlerin ve kadınların daha çok faydalanmasını sağlamak üzere de pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Yaklaşık 1,4 milyar lira tutarındaki su ve sulamayla ilgili 6 projeyi Hatay'a hızlı bir şekilde kazandırmak için de çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Yumaklı, bundan sonraki süreçte önemli çalışmalara ve projelere imza atarak sektörün yanında olmayı sürdüreceklerini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: Bakan Yumaklı Hatay' '

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19