Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor

11 bin yurttaşın iki ilçeye bağlı süren yaşamına ilişkin yanıtı Tapu Müdürlüğü verdi

İSKENDERUN 7.08.2019 13:10:53 0
Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun ve Belen arasındaki bölgede bulunan ve İskenderun´un İsmet İnönü mahallesinin Şahintepesi bölgesinde oturan sakinlerin, mücavir alanda hizmet sıkıntısını yaşaması sürecek. Hatay Valiliği, yapılan başvuru üzerine tapuda idari sınırların değişmesinin Bakanlar Kurulu kararıyla olabileceğini, değişiklik için Bakanlar Kurulu kararı gerektiğini bildirdi.

21 yıl önceki referandumla İskenderun´u istediler
21 yıl önce; 1998 yılında Şahintepesi´nde yapılan referandumla yöre sakinleri İskenderun´a bağlı olmak istediklerini yönünde oy kullanırken, Şahintepesi halen sağlık ocağı, okul, tapu işleri ve güvenlik açısından Belen´e; güvenlik, yol ve su gibi hizmetlerde ise İskenderun´a bağlı bulunuyor. Hatay Valiliğinin ´Açık Kapı´ birimine başvuru yapan yöre sakinlerinden Mükremin Kurtcephe, sağlık ve eğitiminde de İskenderun´a bağlanmak istediklerini belirtti ve bu alanda düzenleme yapılmasını talep etti. Yörede aynı konumda olup iki ilçeye bağlı yaşayan 6 bine yakın nüfusun barındığı yerlemiş bölgesinin sadece Şahintepesi değil, bölgede bulunan ve 5 bin nüfusu barındıran Zirve Kent, Çakır Kooperatifi, Şekerköy, Ada Kent sakinleri de aynı sıkıntıyı yaşadıı biliniyor. Yöre sakinleri, eğitimin Belen´e bağlı olması nedeniyle her seçimde 30-50 metre ilerideki okul yerine iki kilometre uzaktıkları okula gitmek zorunda kaldığı ve bu durumun özellikle engelli, yaşlı ve hastaların oy kullanmasını zorlaştırdığını belirtmişti. Kurtcephe´nin 18 Temmuz´da Hatay Valiliğine ´Açık Kapı Bürosu´ üzerinden eğitim konusunda yaptığı başvuruya ise henüz yanıt gelmedi.

´Açık kapı´ tapunun ´karar gerekli´ yazısını iletti
Mükremin Kurtcephe´nin 18 Temmuz 2019 tarihinde Hatay Valiliği ´Açık Kapı Bürosu´na yapmış olduğu 157540 no lu başvurusuna İskenderun Tapu Müdürlüğünden verilen ve valilik aracılığıyla talep sahibine iletilen yanıtta şunlara yer verildi: 'İskenderun Tapu Müdürlüğünün başvurunuza istinaden vermiş olduğu cevabi yazısı, ´Hatay ili Belen ilçesi ilçe statüsüne kavuşması neticesinde idari sınırları belirlenmiş ve Şahin Tepesi bölgesi, Belen Tapu Müdürlüğü idari sınırları içerisinde kalmıştır. Tapu Sicil Tüzüğünün Madde 6-(1) Her ilçenin idari sınırları bir tapu sicil bölgesidir. Taşınmazlar bulundukları bölgenin siciline kaydedilir.´´ denildiğinden tapu işlemlerinizin belen tapu müdürlüğünde yapılması için idari sınırlarda değişiklik yapılması gerekmektedir. Gerekli değişikliğin Bakanlar Kurulu kararı ile yapılması halinde genel müdürlüğümüz yetkisi dahilinde düzenleme yapabilecektir´ şeklindedir. Bilgilerinize sunulur.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04