Bakanlık yatırımlarını birlikte inceledi

Başkan Tosyalı ve Milletvekili Özel, çalışmaları yerinde inceledi. Tosyalı: İskenderun’u daha güçlü şekilde ayağa kaldıracağız

İSKENDERUN 5.12.2023 12:16:00 0
Bakanlık yatırımlarını birlikte inceledi

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, 6 şubat depremleri sonrası ağır hasar alan tesis ve proje çalışmalarını inceledi, yüklenici temsilcilerinden bilgi aldı.

Yürütülen çalışmalar ve planlanan projelerle ilgili alan gezisini gazetecilerle birlikte gerçekleştiren Tosyalı ve Özel, gelinen nokta ve son durum aşamaları hakkında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

İller Bankası, DSİ, Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yatırımların yer aldığı saha gezisi İskenderun Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinden başlatıldı.

KÖTÜ KOKUYA SON, SUYUN TAHLİYESİNDE GÜÇLÜ ALTYAPI

Burada açıklamalarda bulunan yüklenici firma sorumlusu Garip Sönmez, atık su arıtma tesisi, çöken altyapı ve terfi istasyonlarının onarım çalışmalarının tamamlandığını, yoğun yağışlarda yenilenen pompaların saatte 4 bin ton suyu tahliye edeceğini aktardı, biyolojik arıtma tesisinde kötü kokunun bertaraf edileceğini hatırlattı. Milletvekili Abdulkadir Özel ise, "Çevre Şehircilik Bakanlığımız ve İller Bankamız tarafından yapımına başlanan İskenderun atıksu arıtma tesisi onarımı yapıldı. Atıksu ve yağmursuyu terfi merkezi inşaatında ise sona gelindi. Pompalar artık sağlıklı olarak çalışıyor, olası yağışlarda suyu arıtmaya taşıyacak olan bu istasyon, suyu denize tahliye edecek“ dedi.

SAHİL TAHKİMAT PROJESİ İLERLİYOR

Daha sonra kıyı tahkimat çalışmalarının yapıldığı alana açıklamalarda bulunan Milletvekili Özel ve Başkan Tosyalı, "1550 metrelik bir sahil bandında çalışmalara daha önce başlanmıştı. Deniz taşkınından sonra Ulaştırma Bakanlığımızın katkılarıyla bu alanı 3 kilometreye taşıyoruz. Sahilde dolgu alanların yapıldığı alanın hemen arkasına bir de tahliye boruları yerleştireceğiz. Bu tahliye boruları olası doğal afetlerde gelen suyu anında tahliye edecek” bilgilerini paylaştı. İlgili firma yetkilisi ise, kıyı tahkimat çalışmalarını 3 ay içerisinde bitirmeyi öngördüklerini aktardı.  

BALIKÇI BARINAĞI YENİLENİYOR

Özel ve Tosyalı daha sonra Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Genel Müdürlüğü tarafından tahkimat çalışmaları devam İskenderun Balıkçı Barınağı’nda incelemelerde bulundu. Balıkçı barınağında perde duvar, koruyucu mendirek ve rıhtım çalışmalarının önemli ilerleme sağlandığı, çalışmanın 3 aylık bir sürede tamamlanacağı kaydedildi.

ACİL DURUM HASTANESİ HİZMETTE

Milletvekili Abdulkadir Özel ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, saha gezisi kapsamında geçtiğimiz günlerde hizmete açılan İskenderun Acil Durum Hastanesi’nde de incelemelerde bulundu. Başhekim Dr. Veysel Yıldırım hastanenin son durumu hakkında bilgiler verdi; 200 yataklı hastanenin 33 poliklinik, 36 yoğun bakım yatağı, 7 ameliyathane, 6 görüntüleme odası, 1 MR, 1 tomografi, 1 tam kapsamlı laboratuvar, 1 bronkoskopi, 1 endoskopi, 6 FTR, 3 onkoloji, 1 KVC merkezi ve 1 anjiografi ile hizmet verdiğini aktardı.

İLK ETAP DEPREM KONUTLARI TAMAMLANMAK ÜZERE

Milletvekili Özel ve Başkan Tosyalı, hastanenin hemen yanında yapımı devam eden kalıcı deprem konutlarında örnek daireleri inceledi. Milletvekili Özel, Son derece modern ve dayanıklı bir şekilde inşaa edilen konutların kısa bir süre sonra tamamlanacağını belirtti.

CEBİKE OTOBAN BAĞLANTI YOLU ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Kalıcı konutlarla, hastaneyi, İskenderun şehir merkezine ve beldelere bağlayacak otoban Düğünyurdu Otoban Kavşak Bağlantı Yolunu da inceleyen heyet, "Proje bitiminde Cebike Mahallemize, Hastanemize ve Toki evlerimize hızlı bir ulaşım sağlamış olacağız" dedi.  

İSKENDERUN YENİDEN AYAĞA KALDIRIYORUZ

Milletvekili Özel ve Başkan Tosyalı, Düğünyurdu saha çalışmasından sonra Denizciler’e geçti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İller Bankası tarafından bakım, onarım ve yenileme çalışmaları devam eden Denizciler Mahallesi Branşman Noktasında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Tosyalı, "Devletimizin tüm imkanları ile şehrimizi ayağa kaldırıyoruz" dedi. Heyet, ardından İskenderun - Toprakkale Arası asfalt yenileme, kavşak, hemzemin geçitler ve köprülü kavşaklar yapım işinin 1. etabı olan İskenderun- Payas bölümünde devam eden asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.  

AZGANLIK ARTIMA TESİSİNİN BAKIMI TAMAMLANDI

DSİ ekipleri tarafından tüm bakım ve onarımları yapılarak, HATSU'ya teslim edilen su arıtma tesisinde HATSU yetkilileri ile bir araya gelen Milletvekili Özel ve Başkan Tosyalı, tesisin işleyişini hakkında bilgi verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19