Bakkallarda ´şırınga çikolata´ denetimi

İskenderun ve Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, farklı bir kentteki bir okul kantininde satışa sunulan ve 2 çocuğun yaşamını yitirmesine yol açtığı belirtilen ´şırınga çikolata´ ve benzeri ürünlerin denetimini yapt

GÜNCEL 28.12.2019 09:21:02 0
Bakkallarda ´şırınga çikolata´ denetimi

İskenderun/SES

İskenderun Belediyesinden yapılan açıklamada, 'Zabıta müdürlüğü ekipleri farklı illerde iki çocuğun yaşamını yitirmesine yol açan ´şırınga çikolata´ denen ürün ile ilgili kent genelinde bakkal ve marketlerde satılıp satılmadığını tespit etmek amacıyla denetim gerçekleştirdi. Ekipler; temizlik, hijyen ve gıda ürünlerinin son kullanım tarihine yönelik kontrollerde de bulundu' ifadesine yer verildi. Açıklamaya göre, belediye başkanı Fatih Tosyalı da, 'Çocuklarımızın hayatını tehdit eden, sağlığını bozan her türlü gıda ürününün satışına yönelik kontrol ve denetimler, zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından devam etmekte. Her türlü gıda satışı yapılan işletmelerin sahiplerinden hassasiyet ve duyarlılık da bekliyoruz' değerlendirmesini yaptı.
Samandağ Belediyesi de, şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu Ankara ve Diyarbakır´da iki çocuğun hayatını kaybetmesi üzerine zabıta ekiplerinin, okul kantinleri ve okullara yakın marketlerdeki bakkal ve marketlerde denetim yapıldığını, işletme sahiplerinin de uyarıldığını belirtti. Samandağ Belediyesi açıklamasında, 'Çocukların sağlığı ve böylesi üzücü olayların bir daha yaşanmaması için zabıta ekipleri ilçede bulunan okul kantinleri ve okullara yakın marketlerde sağlık açısından tehlikeli ve zararlı ürünler ile ilgili sıkı bir denetim gerçekleştirdi. Velilerin de çocuklara bu konuda gerekli uyarmaları yapmalarını ve bütün işletme sahiplerinin bu konuda hassasiyet göstermelerini arzu ediyoruz. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ürünler tüketmeleri için denetimlerimizi sürdüreceğiz' ifadesine yer verildi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10247,71%-0,86
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,64% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2393,78% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3878,05% -0,38