Bakras´ta orman yangını

Hatay´da son iki haftada orman yangını sayısında artış yaşanıyor. Geçen hafta dört ilçede çıkan orman yangını, hafta sonu Kırıkhan´ın Ceylanlı ve Alanlı bölgelerindeki orman yangınıyla sürdü.

GÜNCEL 17.07.2018 10:57:15 0
Bakras´ta orman yangını

 

Akın Bodur
 Kırıkhan´da iki hektar orman örtüsünün yandığı yangına, karadan iki orman timi, 4 arazöz ile 2 su tankı, havadan da 1 helikopter müdahale etti. Bölgedeki orman yangını dün de Belen´in Bakras mahallesindeki ormanın yanmasıyla devam etti. Bakras Kalesi yakınlarında çıkan orman yangınına karadan 10 orman söndürme timi, havadan da 2 uçak ve 4 helikopterle müdahale edildi.

Anız ve bitki yakmaya hapis cezası
Havaların ısınmasıyla meydana gelebilecek olası orman yangınları ile mücadele etmek amacıyla Hatay Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu, nisan ayında yaptığı toplantıda, ormanlarında çıkması muhtemel yangınlar için önleyici tedbirlerin alınması, orman yangınları ile etkili mücadelenin yapılabilmesi amacıyla bir dizi kararlar almıştı.
Orman yangınları daha çok insan ihmalleri sonucu ortaya çıkan toplantıda şu kararlar da alınmıştı: 'Orman İşletme Müdürlükleri/şefliklerince Orman Kanunu´nun ilgili hükümlerine göre, ormanlara dört kilometre mesafede bulunan yerler ile mahalle sahaları içinde kalan alanlarda anız ve benzeri bitki örtüsü yakmak yasaktır. Aykırı davrananlar hakkında aynı kanun uyarınca bir yıldan üç yıla kadar hapis ve adli para cezası uygulanacağı ilgili tüm mahalle muhtarlıklarına tebliğ edilerek, bölgede ikamet eden vatandaşların uyarılması sağlanacaktır. İlde piknik ve mesire yeri olarak belirlenen alanlar dışındaki orman alanlarında ateş yakılmaması, mesire ve piknik alanlarında yanıcı ve yakıcı maddelerin söndüğünden emin olunmadan bölgeden ayrılınmaması hususu mahallinde görevli zabıta ve kolluk birimleri tarafından takip ve kontrol edilecektir. Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kararlarının uygulanmasına yönelik takip ve denetim görevi kaymakamlar tarafından yerine getirilecektir.'


Anahtar Kelimeler: bakras

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22