Balığa gitti, ´geri dönmedi´

İskenderun´da oturan bir yurttaş, 23 gün önce çıktığı balık avından dönmedi.

GÜNCEL 12.02.2019 10:46:02 0
Balığa gitti, ´geri dönmedi´

Akın Bodur/İskenderun

Kentin Yenişehir mahallesinde oturan ve serbest olarak ev dekorasyonu-boya işi yapan evli ve üç çocuk babası Hakan Şen´in (37), 20 Ocak Pazar günü balık avı için Karaağaç´tan denize açıldığını ama geri dönmediğini belirten eşi Didem Şen, kaymakamlığa başvuru yaptıklarını, denizde su üstü ve havadan yapılan aramadan sonuç alamadıklarını ifade etti. 15 yıllık eşi Hakan´ın Arsuz´un Karaağaç mahallesinde, güneşli ve denizin durgun olduğu bir günde eski TMO tesisi yakınlarından şişme ve iki kürekli botla avlanmak için denize açıldığını, bunun yakınlardaki bir tesisin kamera kayıtlarına da yansıdığını anlatan Didem Şen, jandarma, polis ve kaymakamlığa başvuru yaptıklarını, ama yapılan arama çalışmalarında eşi ve bota ulaşılamadığını söyledi.
İskenderun Kaymakamlığına eşi olarak kendisi ve babası Yusuf Lisbas´ın ayrı ayrı ve farklı tarihlerde dilekçeyle başvuru yaptıklarını, İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığının İskenderun ve Yumurtalık kıyılarının yanı sıra hava ve denizden de arama yaptığını ancak bot ve eşine ulaşılamadığını anlatan Didem Şen, eşinin üzerinde kimlik olmadığını da kaydetti.

'Denizde bulgu yok, karada arayın'
Yetkililerin 'Denizde bir bulgu yok. Karada arayın' dediğini ifade eden Didem Şen, eşinin evine çok bağlı olduğunu, borcu ya da düşmanı bulunmadığını, bir yere gittiğinde mutlaka geri geldiğini ve habersiz gitmesi yaklaşımının onun bir davranış şekli olmadığını söyledi. Kayınbabası Riyat Şen´le birlikte gazetemize gelip, açıklamada bulunan ve bir olasılık kapsamında denizde ´vurgun´ yiyerek karaya çıkmış olması halinde, kendinde olamayabileceğini, yurttaşların kocasını görmesi halinde yetkililere haber vermesini de istedi. Didem Şen, kaymakamlığa verdiği dilekçede, denizde dalgalarla sürüklenmiş olma ihtimaline karşı Akdeniz´de kıyısı olan ülkelere durumun bildirilmesini istediklerini de ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00