Balık çiftliğinin kapasite artışına onay verildi

Arsuz Karaağaç mevkiindeki Kültür Balığı Yetiştiriciliği Tesisinin yıllık 1.000 ton daha kapasite artışı onaylandı.

HATAY 1.06.2022 19:08:03 0
Balık çiftliğinin kapasite artışına onay verildi

Arsuz´a bağlı Karahüseyinli Mahallesi, Karaağaç mevkii açıkları mevkiindeki Sürsan Su Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.´nin Kültür Balığı Yetiştiriciliği Tesisinin yıllık 1.000 ton daha kapasite artışı onaylanarak Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından ´Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu´ kararı verildi.

ÇED Olumlu kararı ile 100.000 m² deniz alanında üretim kapasitesinin 3.000 ton/yıl´dan 4.000 ton/yıl´a arttırılması planlanıyor. Kapasite artışı kapsamında kafes sayılarında artış ve çap/derinliklerinde revizyon yapılacak.

HATAY Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Arsuz Belediyesi resmi internet sitelerinde duyurusu yapılan projeye göre kapasite artışı ile büyütme kafeslerinin çapları genişletilerek sayısı 24 adetten 34 adete, ağ derinlikleri ise 17 m´ye arttırılarak yılda 4.000 ton çipura ve levrek türleri yetiştirilecek. Bu miktarın 1.750 ton´u çipura, 2.250 ton´unun levrek balığı olacak.

Tesisin Arsuz´a taşınması ve kapasite artışına yönelik 2018´de yapılan halkın katılım toplantısında yöre sakinleri, bölgedeki yazlık evlerde ikamet edenlerin yanı sıra İskenderun ve Arsuz belediyeleri adına katılan yetkililer balık çiftliğinin olası çevre sorunlarına dikkat çekerek olumsuz görüş bildirmişti.

Aynı toplantıda ‘yüzme mesafesinde, yerleşim bölgelerine yakın´ bir noktada yatırıma Arsuz Belediyesi Çevre Müdürü Şerif Akçalı ile İskenderun Belediyesi Çevre Müdürü Fevzi Özkan da olumsuz görüş bildirmişti. Akçalı, bölgede turizm açısından da ciddi zararlar oluşabileceğine dikkat çekmişti. Fevzi Özkan ile firma yetkilileri arasında 3 bin ton üretim kapasitesi ile üretimde ortaya çıkacak balık dışkısı tartışması yaşanmış, bunun yaratacağı sorunların gözardı edildiğini savunmuştu.

Buna karşın 2019´da balık üretme ve yetiştirme çiftliği faaliyetleri yürüten Samsun merkezli Sürsan Su Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.´nin Arsuz´da satın aldığı Ceyhan Balıkçılık´a ait balık çiftliğinde alan ve kapasite artışı ile ilgili projenin ÇED raporu ile ilgili 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' kararı verilmişti.

 

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19