Balık çiftliklerinin ÇED toplantısına ‘taşımalı sistem’

İki firmanın toplantısı aynı gün 1’er saat arayla yapılacak

GÜNCEL 25.10.2022 16:45:00 0
Balık çiftliklerinin ÇED toplantısına ‘taşımalı sistem’

İskenderun/SES
Arsuz’da iki balıkçılık firmasının kapasite artışı için aynı gün yapılacak halkın bilgilendirilmesi toplantısına köylüler, kaldırılacak servislerle toplantının yapılacağı kafeye taşınacak. 

Defne ve Trend balıkçılık firmaları tarafından ‘yer değişikliği ve kapasite artışı projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) için Halkın Bilgilendirilmesi Ve Sürece Katılımı Toplantısının birer saat arayla 1 Kasım Salı günü saat 13.00'da Blue Sea Cafe’de yapılacağı açıklandı.
Trend Deniz Ürünleri ve İnş. Tic. Ltd. Şti.’nin saat 13.00’da Defne Su Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.’nin saat 14.00’da aynı yerde yapılacak toplandı duyurusunda, yatırımdan etkileceği kabul edilen Arparedesi ile Pirinçlik mahalleleri muhtarlık binaları önünden araçların toplantıdan yarım saat önce kaldırılacağı belirtildi.

Üretim 2 bin tondan 16 bin tona yükseliyor

Kuruluşta kapasitesini yıllık 950 tonda tutarak ‘çevre etki değerlendirmesi/ÇED gerekli değildir’ belgesiyle Arsuz Pirinçlik mahallesi deniz açıklarında faaliyete başlayan Defne Su Ürünleri ile Trend Deniz Ürünleri ve Trend Deniz Ürünleri firmaları kapasitelerini yıllık 950 tondan 4 bin tona yükseltmeyi planlıyor. Son iki yılda yeni tesis ve kapasite artışıyla Arsuz’un komşu Pirinçlik ve Karahüseyinli mahalleleri deniz açığındaki kültür balıkçılığı üretimi yıllık 2 bin tondan 16 bin tona yükselmiş olacak.

ÇED toplantısı talep eden Defne San. Ve Tic. A.Ş. Muğla Milas’tan, Trend Deniz Ürünleri Ltd. Şti. Ayvalık’tan ‘mecburi yer değişikliği’ gerekçesiyle tesislerini bu yıl, yine gelişme hedefini turizm olarak belirleyen Arsuz’a taşımış, iki tesis, bu yılın Ocak ve Şubat ayında yıllık 950 ton üretim kapasitesi ile doğrudan 'ÇED gerekli değildir' belgesi alarak faaliyete başlamıştı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19