Balıkçılar, 15 Eylül´ü bekliyor

Marmara´da su ürünleri avcılığında yeni sezon 01 Eylül´de açılırken, İskenderun Körfezi´ndeki balıkçılar sezon 15 Eylül´de açacak. Körfez´de avlanan balıkçılar, tekne ve ağların bakımını tamamladı, son hazırlıklarını da

12.09.2017 11:09:55 0
Balıkçılar, 15 Eylül´ü bekliyor

 

İskenderun Körfezi ile Doğu Akdeniz´de gırgır ve trol tekneleri, 15 Eylül´de avlanmaya başlayacak. Daha önceleri Körfez´de avcılık, gırgırlar için 01 Eylül, trol tekneleri için de 15 Eylül olarak belirlenmişti. Bazı balıkçılar ile bilim insanlarının balıkların daha çok büyümesi için avlanma sezonunun başlangıç süresinin 15 Eylül ya da 01 Ekim´e ertelenmesini önermişti. Bakanlık ise avcılığın 15 Eylül´de açılması için sirkü yayınlamıştı.

Balık fiyatları ne durumda?
Kentin Çay mahallesinde geçen yıl açılan İskenderun Balık Semt Pazarındaki balıkçılar da yeni avlanma sezonunu bekliyor. Semt pazarındaki balıkçılar, balık türü sayısı ve mektarının az olması nedeniyle fiyatların yüksek görülüp, alıcısının az olduğunu ifade etti.
İskenderun´da satışa sunulan balık türlerinden Levrek´in kilosunun 20-35 lira, Çipura´nın 20-35, Mercan´ın 15-70, Dil Balığının 25-60, kefal´in 18, Somon´un 20, Sardalya´nın 10 ve Kupez´in 15, Gümüş Balığının kilosunun da 23 liradan satışa sunulduğunu anlatan balıkçılar, av sezonunun açılmasıyla bu fiyatların yarı yarıya kadar düşebileceğini belirtti. İskenderun´da satışa sunulan Somon balığının Karadeniz´den geldiği öğrenildi.

Sezonla fiyatlar düşecek
Balıkçılar, 'Sezon 15 Eylül´de açılacak ve tekneler balık avlanmaya başlayacak. Körfez ve Doğu Akdeniz´deki balık durumunun, mahsülün durumu da fiyatları belirleyecek. Denizde balık çok olursa fiyat yarı yarıya düşer, ancak az olursa fiyatlardaki düşme oranı daha az olur. Bu da balıkların türlerine göre değişiklik yaratır. Mahsülün durumu ilk bir hafta çerisinde belli olur ve fiyatlar da yine aynı sürede belirlenmiş olur' dedi.

Balık pazarı açılacak
Çay mahallesinde faaliyet gösteren İskenderun Belediyesi Balık Semt Pazarı da 15 Eylül Cuma günü resmi olarak açılacak. Geçen yıl hizmete başlayan balık pazarının resmi açılışı törenle yapılacak.


Anahtar Kelimeler: Balıkçılar Eylül bekliyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23