Balıkçılar kira düzenlemesi istiyor

İşleri koronavirüs önlemleri nedeniyle azalan İskenderun Belediyesine ait Balık Semt Pazarı esnafı, belediyenin de bu süreçte kirayı almamasını istedi.

İSKENDERUN 17.04.2020 10:43:40 0
Balıkçılar kira düzenlemesi istiyor

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun Belediyesine ait Balık Semt Pazarı esnafı, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan tedbirler nedeniyle işlerinde ciddi azalma yaşandığını, devletin yaptığı gibi belediyenin de bu süreçte kirayı almamasını istedi.

İskenderun´un Çay mahallesindeki Balık Semt Pazarında balık satışı yapan esnaf, ülkemizin iç sularında olduğu gibi İskenderun Körfezi´nde da su ürünleri avcılığının 15 Nisan´da yasak dönemine girdiğini ve bunun Eylül ayına kadar süreceğini anımsatarak, 'Hem av yasağı hem de koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler işlerimizi ciddi ölçüde etkiledi. Salgın öncesi işlerimiz güzeldi ama salgınla birlikte önce burada balık-ekmek yenmesi yasaklandı, ardından da 65 yaş üstününün sokağa çıklasının yasaklanması ve birçok sektörde işyerlerinin zorunlu kapanması bizi de ekonomik olarak etkiledi. Şimdi sadece buradan satış ve evlere servis yapabiliyoruz' değerlendirmesini yaptı.

Balıkçı esnafı: Belediye kira almasın

Balık Semt Pazarı esnafı, kriz süresince belediyeden hiçbir yetkilinin gelip, ´sizin sıkıntınız var mı?´ diye sormadığını, belediye başkanı Fatih Tosyalı´nın da kendilerini ziyaret etmelerini beklediklerini ifade etti. Balıkçı esnafı, 'İşlerimiz çok zayıf, Neredeyse yok gibi. Günde birkaç kili satış yapabiliyor, bazı zamanlar da siftahsız kapatıyoruz. Ekmeğimizi zor çıkartıyoruz. Bu süreçte belediyenin de bize desteklemesini, kriz süresince çalıştığımız işyerlerinden kira almamas ını istiyor ve bunu bekliyoruz' görüşünü kaydetti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19