Balıkçılara 'kirlilik eğitimi'

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Hatay İçin İklim Eylemi Projesi kapsamında UNDP ile birlikte Samandağ’da balıkçılık faaliyeti gösterenlere eğitim verdi.

GÜNCEL 1.12.2022 17:28:00 0
Balıkçılara

İskenderun/SES
HBB, denizlerin temizlenmesinin teşvik edilmesi amacıyla ağlarına takılan atıkları toplayıp belediyeye getiren balıkçılara, balıkçılık malzemesi de dağıtacak. Balıkçıların, ağlarına takılan atıkları belediye tarafından dağıtılan bigbag çuvallarda biriktirip, balıkçı barınağında bulunan belediye personeline teslim etmesi gerektiği belirtildi.
Eğitimde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanvekili Mahir Çiçek, "Hatay İçin İklim Eylemi" projesi hakkında bilgi verip, balıkçıların projeye destek vermelerini, ekmeklerini kazandıkları denizleri korumak için ağlarına takılan atıkları geri denize bırakmamalarını ve projeye sahip çıkmalarını istedi. HBB'den yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Hatay İçin İklim Eylemi Projesi’nin amacı; Asi Nehri’nden denize ulaşan atıkların ve deniz çöpünün azaltılması, Asi Nehri’ndeki atık ve su sümbüllerinin izlenmesi ve bertaraf edilmesi. Proje kapsamında gerekli ekipman desteği sağlanarak eğitim programları ve etkinlikler düzenleniyor. HBB tarafından her yıl yaklaşık 900 ton atık toplanarak bertaraf ediliyor. Buna rağmen Samandağ bölgesinde deniz dibinde belirli bölgelerde yoğun olarak plastik atık birikiyor. Bu atıkların bir kısmı gemilerden kaynaklı bir kısmı ise akıntılarla başka ülkelerden kıyılarımıza ulaşıyor. Ancak çoğu atıklar kara kökenli olup, Asi Nehri ile denize, denizden de dalgalarla kıyılarımıza ulaşıyor. Atıklar kıyıya ulaştıktan sonra ekipler bu atıkları toplanıyor. Ancak kıyılara ulaşmayan deniz dibindeki atıklar balıkçıların ağlarına takılıyor. Bu sebeple balıkçılara eğitim ve ekipman desteği verilerek projeye ortak olmaları ve deniz kirliliğine karşı hep beraber mücadele edilmesi sağlanıyor."


Anahtar Kelimeler: Balıkçılara 'kirlilik eğitimi'

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19