Balıkları ‘kurtaracaklar´

Havaların ısınması ile birlikte suları çekilen Amik gölünü yaşam alanı olarak kullanan balıklar göl havzası içerisindeki minik su birikintilerinde yaşam mücadelesi veren balıklara yönelik kurtarma çalışması hafta sonu sivil toplum k

GÜNCEL 24.05.2019 11:19:53 0
Balıkları ‘kurtaracaklar´

Sadet Berkyürek/İskenderun

Hatay Tabiatı Koruma Derneği yönetimi balıkların nakli için Pazar günü file ve süzgeçle müdahale çağrısında bulundu.
Hatay Tabiatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öğünç, havaların ısınması ile birlikte suları çekilen Amik gölünü yaşam alanı olarak kullanan balıkların yaşam mücadelesi verdiğini ve her gün binlerce balığın telef olduğunu belirterek Hataylıları kurtarma çalışmasına destek vermeye çağırdı.
Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu´nun talimatı ile Hatay il Tarım Müdürlüğü, DSİ Hatay Şubesi ile birlikte Hatay Tabiatı Koruma Derneğinin üye ve gönüllülerinin son bir haftadır kurtarma çalışmasını sürdürdüğünü kaydeden Öğünç, can çekişmekte olan balıklara müdahale edilip kendileri için daha korunaklı ve yaşamsal alan olan Kırıkhan Gölbaşı Gölü ve Ana kurutma kanallarına nakillerinin yapıldığını, bu çalışma ile binlerce balığın hayatının kurtarıldığını aktardı. Çalışmaların kısıtlı ekip ve ekipman ile yapılması yanında alanın genişliğinden dolayı daha fazla ekip ve ekipmana ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Başkan Öğünç, Pazar günü çalışmaya katılacakların giyim kuşamda çalışma sahasının çamur olmasını dikkate almalarını isteyerek, file ve süzgeçten oluşan ekipman takviyesi de istedi. Öğünç, “Pazar günü saat 10.30´da Serinyol ışıkları Total petrol de buluşup Arpahan´dan gölhavzasına geçerek balıklara müdahale edeceğiz. Çok fazla insan gücüne ihtiyaç duyulmakta. İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında hayırlı ve güzel bir işe vesile olalım. Çalışma sahasının geniş olmasından dolayı daha fazla ekip ve ekipmana ihtiyaç duyulmakta. Aksi halde milyonlarca canı kaybedebiliriz” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00