‘Balon Balığı´ çalıştayı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Balon Balığı Sempozyumu, Bodrum´da yapıldı.

18.10.2017 12:07:26 0
‘Balon Balığı´ çalıştayı

Akdeniz ekosistemine zarar veren balon balıkları üzerine gerçekleştirilen uluslararası sempozyuma, Amerika, Kıbrıs, Yunanistan, Malta, Japonya, İsrail, Lübnan, Hırvatistan, Finlandiya, Mısır, Fas, Güney Afrika, Nijerya gibi 15 ülkedeki 37 farklı üniversite, enstitü, dernek ve kuruluştan 100´e yakın kişinin katılımıyla düzenlendiği belirtildi. Sempozyumda, “balon balıkları türlerinin istilası, ekosistem üzerine etkileri, halk sağlığına etkileri, izlenmesi, balıkçılığa etkileri, türlerin yaşam özellikleri ve riskler” üzerine değerlendirme yapıldı. 

İSTE´den yapılan yazılı açıklamaya göre, sempozyum, balon balıklarının gelecekte oluşturabileceği daha büyük sorunların önlenmesi için gerekli stratejilerin geliştirilmesi, bilgilerin paylaşılması ve farkındalığın oluşturulması amacıyla düzenlendi. Son 10 yılda yoğun bir şekilde ekosisteme zarar verdiği belirtilen balon balıklarının, toksik etkiye sahip olması nedeniyle insan sağlığı açısından da tehlike taşıdığı belirtilen açıklamada, Japonya, Yunanistan, Hırvatistan, Lübnan, Güney Afrika ve Türk bilim insanlarından oluşturulan panelde, balon balıklarının ekosisteme verdiği zararların en aza indirgenmesi için alınacak önlemler konuşularak, ‘sonuç bildirgesi´ hazırlandı. Panelde alınan kararların, Avrupa Birliği ve Akdeniz Balıkçılık Komitesi gibi uluslararası kuruluşlara gönderildiği de ifade edildi.


Anahtar Kelimeler: Balon Balığı çalıştayı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19