Bangladeşli akademisyenlerden online ders

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Erasmus+ Programı projelerinden biri kapsamında ortak olduğu Bangladeş Daffodil International University’den akademisyenler İSTE’yi ziyaret etti.

EĞITIM 24.07.2023 12:02:00 0
Bangladeşli akademisyenlerden online ders

Bangladeş Daffodil International University’den (DIU) öğretim elemanları İSTE’yi ziyaret etti. Öğretim elemanlarını ilk durağı İSTE Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü oldu.

Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Bostancıoğlu, Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Bıçkı ve Proje sorumlusu Öğr. Gör. Murat Türkmenoğlu Bangladeşli misafirleri ağırladı. Dr. Öğr. Üyesi Bostancıoğlu İSTE ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra, Öğr. Gör. Murat Türkmenoğlu misafirlere kenti ve İSTE’yi tanıtan bir sunum yaptı.

Ziyaretin ikinci gününde İSTE Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr.  Mert Nezih Rifaioğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Onur Güngör ile Mimarlık Bölümü Erasmus Bölüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Melisa Diker ile bir araya gelen DIU’lu öğretim elemanları kendilerini, bölümlerini ve çalıştıkları alanları İSTE’li meslektaşlarına tanıttı. Görüşmede yapılan toplantıda ilgi ve çalışma alanları örtüşen her iki yükseköğretim kurumundan öğretim elemanları, ortak akademik ve bilimsel çalışmalar yapılması yönünde mutabık oldu. Sonrasında misafir öğretim elemanlarına Mimarlık Fakültesi derslikleri, stüdyoları ve sergi alanları gezdirilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Erasmus+ Programı’nın alt projelerinden biri olan “2020 Dönemi KA107 – Program Ülkeleri ve Ortak Ülkeler Arasında Yükseköğretimde Öğrenci ve Personel Hareketliliği” isimli projesi kapsamında gerçekleşen ziyaretin ikinci gününde Dr. Öğr. Üyesi Md Nazmul Hoque Nayeem ile Öğr. Gör. Shakil Ahmed’in verdiği online derslere İSTE öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Bangladeşli misafirleri İSTE’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “dünyanın her yerinden, farklı uzmanlık alanlarına sahip öğretim elemanlarını üniversitemizde misafir ediyoruz. Uluslararası bir üniversite olma yolunda personelimize ve öğrencilerimize katkı sunacak ikili ilişkiler geliştirmeye ve sürdürmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19