Bankacılık sistemi uluslararası kurallara veda etti

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Selin Sayek Böke, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu´nun (BDDK) yönetmelikteki düzenlemesini, “BASEL bitti” şeklinde yorumladı.

18.07.2017 10:43:54 0
Bankacılık sistemi uluslararası kurallara veda etti

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu´nun hazırladığı (BDDK), “Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Selin Sayek Böke, sosyal medya hesabından Resmi Gazete´de yayınlanana değişiklikle Türkiye´nin AKP iktidarı tarafından dünyadan kopartılmaya devam ettiğini, bankacılık sisteminin artık uluslararası kurallara veda ettiğini yazdı.
Böke, twitter hesabında konuyu 6 madde ile şöyle değerlendirdi: Türkiye AKP iktidarı tarafından dünyadan kopartılmaya devam ediliyor! Bugün de bankacılık sistemi uluslararası kurallara veda etti! BASEL bitti! Resmi gazetede yayımlanan değişiklikle bankaların özkaynak hesaplamaları değişti. Olmayan varlıklar hesaba dahil edilecek! Bankaların özkaynakları sanal olarak arttırılacak.Resmi gazetede yayınlanan,bankaların bilançoların makyajlanması gerekliliğinin itirafı! Güven yoksa ekonomik sistem altüst olur! Bu makyajla iktidar kimi kandıracağını sanıyor: Vatandaşı mı? Yatırımcıyı mı? Sanal bankacılık rasyoları, açıklanamayan milli gelir revizyonları… Rakamına güven duyulmayan ekonomiye de güven duyulmaz Uyarıyoruz: Finansal sistemi bozarsanız tüm ekonomiyi alt üst edersiniz.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00