“Baraj sorununu birlikte aşacağız”

HDP´nin İskenderun´daki seçim irtibat bürosu il, ilçe ve milletvekili adaylarının da katılımıyla açıldı. Açılıştaki konuşmasında, “Size hayaller kurmaya gelmedik” diyen Mengüllüoğlu, özlenen ve yaşanmak istenen ortamın birlik

SİYASET 8.06.2018 10:10:38 0
“Baraj sorununu birlikte aşacağız”



Sadet Berkyürek/İskenderun
Halkların Demokratik Partisi HDP´nin Hatay birinci sıra milletvekili adayı Barış Atay Mengüllüoğlu, “Hayatımızın yaşadığımız en kötü 16 yıllık döneminin son virajına geldik. HDP´nin barajı aşamaması, meclise girememesi, bütün bu çabamızın işe yaramaması demektir. Barajı aşması için gerekli oyu sağlamamız gerekiyor” dedi.
HDP´nin Mustafa Kemal Mahallesi´ndeki seçim irtibat bürosu, Hatay il ve İskenderun ilçe yöneticileri ile Hatay milletvekili adaylarının katılımıyla açıldı. Açılış öncesinde milletvekili adayı Barış Atay Mengüllüoğlu, Arsuz´da esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştirdi, seçmenle sohbet toplantılarına katıldı. Açılış öncesi sohbet toplantısında farklılıklara karşın HDP çatısında buluşulduğunu, ortak mücadelenin sonuç vermesi için tüm kesimlerin ortaklaşmasının önemine dikkat çekti. Barış Atay Mengüllüoğlu, “Farklı düşünebilirsiniz, soru işaretlerine sahip olabilirsiniz, aynı çizgide buluşmadığınızı hissedebilirsiniz ama, sonuç itibariyle yaşadığımız problem ortada. Kesin çözüm için buluşmak, ortaklaşmak zorundayız. Bunu kuramadığımız zaman bireysel olarak verdiğimiz mücadelenin bir anlamı da olmuyor. O yüzden ben kendi adıma da partim ve yoldaşlarım adına da aslında şu an vermekte olduğumuz mücadeleyi biraz daha güçlü kılabilmek, daha işe yarar olmasını sağlamak, görünür olmasını sağlamak adına sizden yardımınızı talep ediyoruz. Bu mücadeleyi daha ileriye taşıyabilmek, aslında 24 Haziran´da biten değil, başlayan da bir süreç. Bizim işimiz 25 Haziran´da başlıyor aslında” diye konuştu.  
“Size hayaller kurmaya gelmedik” diyen Mengüllüoğlu, özlenen ve yaşanmak istenen ortamın birlikte kurulacağını vurguladı. Mengüllüoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özlediğimiz, bildiğimiz, yaşamak istediğimiz ortamı beraber kuracağız. Bu nedenle milletvekili ve birinci tur seçimlerinin yapıldığı günün sabahında biz mücadelemizi aynı oranda ve güçle ileriye taşıyacağız. Bazı şeylerin güzelleşmesi, umut dolu olması… en önemli şey sizin bitmeyecek desteğiniz. Sadece oy vermekten bahsetmiyorum. Sorununuzu paylaşmaktan, sorunun bölge içerisindeki çözümünde dayanışmaktan, benim sizi, sizin beni yalnız bırakmamamızdan bahsediyorum aslında. Çünkü her şey sizinle değişecek.”
Miting havasında gerçekleşen seçim irtibat bürosu açılışında da seçmene seslenen Mengüllüoğlu, “Her şey çok net, biz bu seçimde bu iktidarı yok edeceğiz. Bu bir seçim değil artık bu bir özgürlük, bağımsızlık mücadelesi ve biz bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü; mafyalaşmış şirket gibi yöneten, tek kişinin emrinde olan bir iktidara teslim etmeyeceğiz. Bunun için en önemlisi o barajı yıkmak. Bu barajı beraber yıkacağız, Var mısınız?” diye sordu.
Bölgeyi tanıdığını, sorunlarını bildiğini de sözlerine ekleyen Mengüllüoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şunun sözünü veriyoruz nerede olursak olalım, hangi arkadaşımız olursa olsun HDP´nin barajı geçmesiyle beraber sizlerin mücadelesini sokaktaki mücadeleyi meclise taşıyacağız. Sadece mecliste vekil olmak yetmez. Eğer berabersek, mücadelemizi omuz omuza beraber yürütüyorsak, yan yanaysak o zaman mücadeleyi kazanma şansımız var demektir. Çocukluğumuzdan beri bulduğumuz her fırsatta koşa koşa geldiğimiz Arsuz şurası, İskenderun, Karaağaç, Nardüzü… burası aslında kalbimiz yüreğimiz her şeyimiz bir atıyor sizlerle... Birçok sorununuz olduğunu biliyorum. Çevlik´ten Yumurtalık´a kadar rüzgar gülleri yapılmak istendiğine, bunun zaten bitmekte olan tarımı tamamen bitirmek derdindeler, hayvancılığı bitirmek derdindeler, güzelim ormanlarda yaşayan yaban hayatını bitirme üzereler.'

“Baraj sorunumuz vardır”
HDP İskenderun İlçe Eş Başkanı Ahmet Çahan´ın seçim günü sandıklara sahip çıkmaya davet ettiği açılışta Sultan Başaran da iktidarın 24 Haziran´da HDP´nin barajın altında kalmasına yönelik niyetlerine dikkat çekti. İl Başkanı Başaran, “24 Haziran´da AKP´yi o sandığa biz gömeceğiz. Bizler yok sayılan kadınlarız, halklarız, katledilen kadınların hakkını hukukunu korumak için, tecavüze uğrayan çocuklar için, iş hukuku işçi sağlığı yerine sermayeyi savunan bu hükümeti sandığa gömmek için 24 Haziran´da HDP Meclis´e diyoruz” diye konuştu.

Arapça ve Türkçe seslendi
Mithat Miroğlu, yöresel Arapça lehçe ve Türkçe yaptığı konuşmasında geleceğin dönüşümünü değişimini HDP ile sağlanabileceğini dile getirdi, sisteme temel, yegane muhalefeti bugüne kadar partisinin tek başına yürüttüğünü söyledi. Çetin Sakallı da ülkede demokrasi ihtiyacını vurguladı. Sakallı, diktötörlük olarak adlandırdığı sistemin geleceğe bir nokta koymak üzere olduğunu ifade ederken adaylardan Kerem Nalbant HDP´nin baraj sorununa dikkat çekti, Hatay´dan oluşacak güçlü dalganın bu beklentiyi boşa çıkaracağını kaydetti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00