Barajı aşamazsak ülke karanlığa gider

HDP Hatay milletvekili adayı Kerem Nalbant, 24 Haziran seçimlerinde Hatay ve ülke genelindeki adayların sol ve sosyalistlerden, özgürlük, hukuk ve adaleti savunan adaylardan oluştuğunu ifade etti.

SİYASET 18.06.2018 10:26:19 0
Barajı aşamazsak ülke karanlığa gider

Akın Bodur/İskenderun

 Partisinin İskenderun ilçe başkanı Ahmet Çahan´la birlikte gazetemizi ziyaret eden HDP adayı Nalbant, partisinin tüm adaylarının sahada aktif bir şekilde görev aldığını, seçim çalışması yaptığını söyledi. Üç dönemdir milletvekili adayı olduğunu anlatan HDP Hatay milletvekili üçüncü sıra adayı Kerem Nalbant, 'Bu seçimlerin farklılığı var. Bu seçim farklı. Seçimlere ilişkin iki koalisyon şekillendi. Bu şekillenme içerisinde olanların seçim barajı sorunu yok. HDP bunun dışında kaldı. HDP´nin baraj altında kalması halinde, ´millet ittifakı´nın, Türkiye´nin baraj altında kalmasının şekillenmesidir. HDP´nin barajı aşacak oya ulaşması mümkündür´ dedi.

Nalbant: Herkesin oyuna talibiz
AKP Hükümeti yetkililerinin 'AB´nin en fazla büyüyen ekonomisine sahibiz' dediğini ifade eden Nalbant, 'Peki halkın cebine giren bir şey var mı? Yok. Halkın alım gücünde yükselme var mı? Yok. AKP bazı şirketlere ekonomik hibe ve destek verdi ama bu destek halka verilmedi. AKP ekonomide halktan ´kırmızı kart´ gördü. AKP´nin geçmişte, askeri vesayetin kalkması için birkaç adım atması toplumu heyecanlandırdı ama bu yetmedi. Devam da etmedi. Artık AKP´nin mevcut dünya görüşü ve politikalarını sürdürmesinin imkanı kalmadığını görüyoruz. Seçmen de bunun farkında. Halkımız HDP´nin barajı aşamaması halinde ülkenin karanlığa gideceğinin de farkında. Biz, bunun da sandığa yansımasını bekliyoruz. Artık ,Türkiye´nin önünü açacak politikalar üreten partilerin iktidara gelmesi lazım. AKP iktidarında dolara müdahale edecek rezerv kalmadı; üretime dayalı ekonomik planı yok. Her şey tek adama endeksli. Hatay´da bir milyon 600 bin insan yaşıyor ve bunun bir milyon 50 bini seçmen. Biz hepsinin milletvekili olacağız. Ülkenin karanlıktan kurtulması için sadece CHP seçmeninden değil, AKP, MHP, SP, İyi parti, Vatan Partisi ve diğer partilerin seçmeninden de oy talep ediyoruz. Çünkü, ülkenin demokratikleşmesini, özgürlüklerinin yolunun açılmasını istiyoruz. Bunun için herkesle rekabet ve işbirliği içinde oluruz. Herkesin oyuna talibiz' diye konuştu.

'İktidar halktan koptu'
Erzin´den Samandağ´a Hassa´dan Reyhanlı´ya kadar, Hatay´ın her yerinde seçim çalışması yaptıklarını ve halktan ilgi gördüklerini belirten Nalbant, bunun da kendilerini umutlandırdığını ifade etti. Nalbant, 'Bu durum aynı zamanda mevcut iktidarın halktan ne kadar koptuğunu da gösteriyor' dedi. Hatay´ın ve ülkenin sorunlarını bildiklerini ve diyaloğla sorunları çözeceklerini anlatan Kerem Nalbant, oylarının yükselmesine hazır olduklarını da belirtip, 'Bu da listemizdeki farklı zenginliklerin tutmuş olduğunu gösterir. Ama bu aynı zamanda bizim sorumluluğumuzu arttırmak olacaktır. Ve halkla daha çok teması getirecektir, zaten halkla temas halindeyim ama daha çok edeceğiz' değerlendirmesini yaptı.
Seçim çalışmalarını bildiri, esnaf ve sivil toplum kuruluşları ve ev ziyaretleri, mitingilerle sürdürdüklerini, sosyal medyayı yoğun olarak kullandıklarını anlatan Nalbant, bu yolla halka ulaştıklarını kaydetti. Yeni sistemde parlamentonun öneminin çok daha fazla olduğunu ifade eden HDP Hatay milletvekili adayı Kerem Nalbant, şunları söyledi: 'Cumhurbaşkanının yetkileri de çok fazla oldu. Ama asıl yetkili yasama ve yürütmenin kendisidir. Biz, iktidara geldiğimizde cumhurbaşkanının yetkilerini tırpanlayacağız. Bugün kritik bir seçimle karşı karşıyayız. Ya ülke kurtulacak ya da mevcut anlayışla devam edecek. Biz inanıyoruz ki bu anlayış devam etmeyecek ve ülke seçmenlerin kararıyla kurtulacak.'


Anahtar Kelimeler: Kerem Nalbant

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23