Barış Atay Mengüllüoğlu artık TİP milletvekili

24 Haziran seçimlerinde HDP ile gerçekleştirilen ittifak sonucu Hatay Milletvekili seçilen Barış Atay Mengüllüoğlu, İstanbul Milletvekili Erkan Baş ile birlikte Türkiye İşçi Partisi´ne katıldı.

GÜNCEL 8.10.2018 10:22:11 0
Barış Atay Mengüllüoğlu artık TİP milletvekili

İskenderun/SES

Barış Atay Mengüllüoğlu, Kurucu Meclisi´nde yer aldığı TİP´e katıldığı duyurusunu HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli´nin katılımıyla Türkiye İşçi Partisi Genel Merkezi´nde gerçekleştirilen basın açıklamasında duyurdu, bunun bir “ayrılık” olarak tanımlanmaması gerektiğini vurgulayarak birlikte mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. 

Gazetemize iletilen yazılı açıklamada, TİP Merkez Komitesi´nin açıklamasını okuyan milletvekili Mengüllüoğlu da, “Bugün itibariyle, İstanbul ve Hatay Milletvekilleri olarak HDP grubunda sürdürdüğümüz mücadeleyi, kuruluş çalışmalarını sonlandıran Türkiye İşçi Partisi üyeleri olarak sürdüreceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da TİP ile HDP arasındaki dostluk ve yoldaşlık korunacak; sokakta olduğu gibi mecliste de faşizme karşı ortak mücadelemiz sürecek; Kürt halkının özgürlük mücadelesi ile dayanışmamız devam edecektir. Türkiye işçi sınıfı, kendi partisine kavuşmuştur” ifadelerini kullandı.
Türkiye İşçi Partisi´nin kuruluş çalışmaları devam ederken, ülkenin ‘Saray rejiminin bekası´ adına bir baskın seçime itildiğini hatırlatan Mengüllüoğlu, 24 Haziran seçimlerin temel saptamaların yanı sıra Saray rejiminin HDP´yi baraj altında bırakarak mecliste arzu ettiği çoğunluğu kazanması hedefi açısından da değerlendirildiğini kaydederek, ‘TİP kurucu meclislerinin 12 Eylül cuntasının mirası olan yüzde 10 barajını asması için HDP´yi desteklemek konusunda ikirciksiz bir tutum aldığını sözlerine ekledi.
İstanbul milletvekili Erkan Baş da uzun süredir zaman zaman kendilerini rahatsız eden spekülasyonlara varan bir konuda açıklama yapmak için biraraya geldiklerini belirtti. Baş, şunları ifade etti: “Biz Türkiye´deki iktidarın uygulamalarına karşı çok yönlü mücadele veriyoruz. Hakim siyaset anlayışına karşı da mücadele veriyoruz. Bu anlayış siyaseti elitlerin eline sıkıştıran, yoksulları, halkı, emekçileri, siyasetten doğrudan etkilenen kesimleri de seçimden seçime hatırlayan bir anlayıştır. Biz halkı, gençleri, kadınları merkeze alan yeni bir anlayış geliştirmeye çalışıyoruz. Şeffaf açık, düşündüğümüzü olduğu gibi ifade eden, yaptığımız her şeyin arkasında duran, varsa bir bedeli bunu ödemekten çekinmeyen bir anlayış geliştirmeye çalışıyoruz.”

“Bu bir ayrışma değil”
Yol arkadaşlığını, 24 Haziran seçimi ile Meclis zemininde taşıdıklarını belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partileri kurulduktan sonra partilerinde çalışmayı sürdüreceklerinin kararlaştırıldığını kaydetti. Buldan, “Gelinen aşamada TİP´in kuruluşunu tamamlamış olması ile bu birlikte yeni bir aşamaya geçildi. Şimdi artık TİP´in yeniden Meclis´e dönme zamanı geldi. İki arkadasımız partilerine geri dönerek TİP´i Meclis´te temsil edecektir. Bu asla bir ayrılık, ayrışma değildir. HDP Projesine uygun bir şekilde bir arada durma kararlılığıdır” diye konuştu.

Mecliste yeniden TİP var
“Bugün heyecanlıyız, umudumuzu daha da büyüttük. Bugün, Burada yol arkadaşlarımızla yeni bir yolculuğa başlıyoruz. Bu bizi heyecanlandırdığı kadar daha da güçlü bir umuda sürüklüyor” diyen Sezai Temelli, “Şimdi Meclis´te yeniden TİP var, 53 yıl sonra yeniden Meclis´e geldiler, mücadeleyi büyütmeye geldiler; hoş geldiler, baş göz için üstüne geldiler” dedi.


VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00