Barış Atay´a sabotaj mı?

Türkiye İşçi Partisi, Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu´nun ve Hatay İl Örgütünün kullandığı araca, lastik bijonları gevşetilerek sabotaj düzenlendiğini açıkladı.

GÜNCEL 14.06.2020 00:38:20 0
Barış Atay´a sabotaj mı?

TİP´in “Şans eseri hiç kimsenin zarar görmemiş olması durumun ciddiyetini hafifletmez” denilen açıklamada, araca ‘kasıtlı olarak müdahale edildiği´nin tespit edildiği duyuruldu. Ön incelemenin valilik, emniyet ve teknik personel tarafından yapıldığını ve aracın takla atmasının hedeflendiği belirtildi.

TİP´ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay Mengüllüoğlu´nun ve Hatay İl Örgütümüzün kullandığı araca, lastik bijonları gevşetilerek sabotaj düzenlendiği anlaşılmıştır. Aracı kullanan yoldaşımız bir kaza yaşanmadan durumu fark etmiştir. ve kendisinin sağlık durumu iyidir. Konuyla ilgilenen valilik, emniyet görevlileri ve teknik ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atması hedeflendiği belirtilmiştir. Yoldaşlarımızın canına kast eden bu alçakça saldırının failleri bilsinler ki hiçbir gün Türkiye İşçi Partisi´ni yolundan döndürmez. Türkiye İşçi Partisi hiçbir karanlık odağın gözdağına boyun eğmez. Failler bulunana ve gerekli cezayı alana kadar konunun takipçisi olacağız.'

“Tahmin ettiğimiz şey olmadığını umuyoruz”

Sabotaja ilişkin ilk açıklamayı Barış Atay Mengüllüoğlu, sosyal medya hesabından yaptı. Mengüllüoğlu, saat 16.00 sıralarında yaptığı açıklamada, “Antakya´da ve bölgede Partimizin faaliyetlerinde kullandığımız araç. Yolda giderken, 2 bijon yerinden çıktı. Servis, 5 bijonun da gevşetilmiş olduğunu belirtti. Bu müdahalenin, tahmin ettiğimiz şey olmadığını umuyoruz. O yüzden uyarıyoruz! Sorumlusunu ya siz bulursunuz ya da biz!” dedi.

Valilik: Her yönüyle araştırılıyor

Mengüllüoğlu´nun paylaşımının ardından Hatay Valiliği de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, paylaşımın ardından ilgililerle yapılan telefon görüşmesinde konuyla ilgili herhangi bir şikayetin olmadığının bildirildiği, ancak konunun kolluk kuvvetleri tarafından her yönüyle araştırıldığı kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: Barış Atay sabotaj

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00