´Barış güvercinleri´ ile Fevzi Sert anıldı

Ankara Garı katliamında hayatını kaybedenler İskenderun´da anıldı. Hayatını kaybeden 103 kişi arasında İskenderun TCDD çalışanı 45 yaşındaki Fevzi Sert de bulunuyordu.

TÜRKIYE 9.10.2021 17:28:15 0
´Barış güvercinleri´ ile Fevzi Sert anıldı

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şubesi´nin çağrısıyla eski Bit pazarı/Güvercinli Park önünde yapılan anma toplantısı katliamda ölenlerin anısına saygı duruşu ile başladı. İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Eş Başkanı Ayten Kılınç, “Ülke tarihinin en acımasız katliamının üzerinden altı yıl geçmiş olmasına rağmen, kalbimizdeki acı ve yüreğimizdeki sancı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor” dedi.

10 Ekim 2015´te Barış Mitingi için Ankara Garı önünde toplanan kalabalığa düzenlenen 3 saniye arayla gerçekleşen ve İŞİD´in düzenlediği 2 intihar saldırılarında ölenlerin anıldığı toplantıda konuşan Ayten Kılınç, “10 Ekim 2015 tarihinde, Türkiye´nin dört bir yanından sadece barış istemek için, kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların barış özlemlerini haykırmak, geleceğe dair umutlarını yaşatmak için, ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!´ demek için Ankara´daydık. Tek amacımız ülkemizin içine sürüklendiği baskı, şiddet ve kaos ortamına karşı emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlü bir ses vermekti.
10 Ekim 2015´te ölüme karşı ısrarla yaşamı savunanlar, ‘Artık kimse ölmesin´ diye haykırırken, Ankara´ya kadar göz göre göre gelen IŞİD canileri tarafından patlatılan canlı bombalarla vahşi bir katliamın kurbanları oldular. Her birimiz kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik” dedi.

10 Ekim katliamı davasıyla ilgili şüphelere de dikkat çeken Kılınç, şunları kaydetti: “10 Ekim katliamını planlayarak yapanlar da, önceden haber aldıkları halde hiçbir önlem almayıp, katillerin arkasındaki güçlerin ortaya çıkmasını engelleyenler de bellidir. Katiller tespit edilmiş ancak, katliamın yaşanmasında ihmali olanlar, katliamı önleyebilecekken, kılını kıpırdatmayanlar hala görevlerinin başında”

Kılınç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yoldaşlarımızı kaybetmiş olmamız, onların inandıkları değerleri, uğruna canlarını verdikleri barışı kazanmak için mücadele görevini bizlerin, hepimizin omuzlarına yüklemiştir. Üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin, 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, asıl sorumluların korunmasına ve yaşananların üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğimiz bilinmelidir. Her dönem iktidarın hedefinde olan emek, barış ve demokrasi savunucuları olarak, ayrım yapmaksızın herkesin eşit haklar temelinde, barış içinde bir arada yaşaması için ölümü değil, yaşamı ve yaşatmayı ısrarla savunmaya devam edeceğiz. 10 Ekim Ankara katliamında kaybettiğimiz yoldaşlarımızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.”

/resimler/2021-10/9/1959107914509.jpg


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04