Barış Pınarı Harekatı başladı

Fırat Nehri´nin doğusuna yapılıyor

GÜNCEL 11.10.2019 10:14:26 0
Barış Pınarı Harekatı başladı

Akın Bodur/İskenderun

Ülkeyi etkileyen teröre yönelik Suriye´nin Cerablus ve Afrin´e yönelik iki ayrı operasyon düzenleyen Türkiye, Fırat Nehri´nin doğusuna yapacağını açıkladığı askeri harekatı önceki akşam saat 16.00 dolayında başlattı. TSK´nın hava ve top atışıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında kara birlikleri ile ÖSO güçleri de Suriye´ye girdi. Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, harekata destek açıklaması yaparken, İskenderun Şoförler Odası Başkanı Erol Akın da Barış Pınarı Harekatına destek vermek için araçların bayraklarla donatılması çağrısında bulundu. İskenderun Kaptan Mehmet paşa Camiinde de operasyona katılan askerlerin muzaffer olması için Fetih suresi okundu ve dua edildi.
Suriye´ye yönelik askeri harekatın başladığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından duyurdu. Erdoğan, Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak yaptığı paylaşımlarda harekatın başladığını, 'Türk Silahlı Kuvvetleri´miz Suriye Milli Ordusu´yla birlikte Suriye´nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı´nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Barış Pınarı Harekatı ile ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye´nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız' ifadesiyle duyurdu. milli Savunma Bakanlığı da saat 22.30 dolayında kara harekâtının başladığını duyurdu. Millî Savunma Bakanlığı´ndan (yapılan açıklamada şunlara yer verildi: ´'Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat´ın doğusuna kara harekâtına başladı.'
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 'TSK, Barış Pınarı Harekatı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı' açıklamasına yer verildi. Yaygın medyada yer alan haberlere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, üç bölgeden Fırat´ın doğusuna giriş yaptı; Kamışlı´ya batıdan girildi. Resulayn´da iki noktadan, Tel Abyad´da ise bir noktadan sınır geçildi. Emniyet Genel Müdürlüğü´nden yapılan açıklamaya göre de, Barış Pınarı Harekatı hakkında sosyal medyadaki paylaşımlarında, ülke aleyhinde kara propaganda yaparak halkı kin ve nefrete tahrik ettiği, güvenlik güçlerinin itibarını zedelemek maksadıyla kaynaksız ve yalan paylaşımlarda bulunduğu ve terör örgütü propagandası yaptığı belirtilen 78 kişiyle ilgili yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

VP´den harekata destek
Vatan Partisi (VP) Hatay İl Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat´ın doğusuna yapılan harekatı, yaptığı açıklamayla destekledi. Antakya´daki yer altı çarşısının üstündeki alanda yapılan açıklamada, Hatay halkını mehmetçiğin başarısı için destek vermeye çağıran Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, mehmetçiğin başarısı için Suriye ile ortak hareket edilmesi gerektiğini ifade etti ve bunun operasyonu kolaylaştıracağı gibi Türkiye-Suriye´nin barışmasının terör örgütlerine karşı başarı sağlayacağını belirtti. 'Türkiye-Suriye kardeştir, Amerika kalleştir; Mustafa Kemal´in askerleriyiz; Titre ABD Türk ordusu geliyor; Hepimiz mehmetiz' sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan Yıldırım, 'Yüreğimiz vatan savaşı Veren mehmetçikle atmaktadır' dedi. Türk ordusunun teröre karşı verdiği mücadele devam ettiğini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: 'Mehmetçiğimiz daha önce de Güneydoğu´da PKK´yı hendeklere gömmüş, arkasından Afrin´e Zeytin Dalı Hareketi ile Amerika´nın Suriye´nin kuzeyinde çalıştığı koridoru yarmıştır. Şimdi de Amerika´nın taşeronu PKK/PYD´yi Fırat´ın doğusundaki yuvalanmayı dağıtmak için büyük bir hareket başlatmıştır. Mehmetçiğimizin arkanızdayız, zaferler getireceğinize inancımız tamdır. Mehmetçiğin kararlı duruşu karşısında hiçbir kuvvet tanımıyoruz. Türk ordusu PKK terörünü bitirecektir. Vatan savaşında partimiz mehmetçiğimizle beraberdir. Yüreğimiz onlarla atıyor, gözümüz Mehmetçiğin gözü ile dünya ya bakıyor.'
Amerikan başkanı Trump´ın sosyal medya hesabından yaptığı 'sınırı aşılırsa ekonominizi mahvederim' ifadesine de tepki gösteren Yıldırım, Trump´a 'Türkiye Cumhuriyeti, sizin tehditlerinize boyun eğecek bir devlet, mehmetçik de tehditlerinizle hareket edecek bir ordu değildir. Türk milletini ucuz tehditlerle esir alamazsınız' diye seslendi.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00