´Barış Pınarı´na belediyelerden destek

Türkiye´nin Suriye´de Fırat Nehri´nin doğusuna yaptığı Barış Pınarı Harekatı devam ederken, Hatay´da belediyeler, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri harekatı desteklemeyi sürdürüyor.

GÜNCEL 16.10.2019 11:00:41 0
´Barış Pınarı´na belediyelerden destek

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Belediye Başkan Fatih Tosyalı da Barış pınarı Harekatını desteklediklerini belirtti. Belediye meclisinin Ekim ayı toplantısında konuşan Tosyalı, 'Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak ve Suriye´nin toprak bütünlüğünü korumak adına yapılan Barış Pınarı Harekâtında kahraman Mehmetçiklerimizin her daim yanındayız. Ülkenin bekası ve geleceği açısından önemli bir harekât düzenleniyor. Cenab-ı Allah´tan ordumuza başarılar diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar her vakitte mazlumun yanında olmuştur. Savaşın değil barışın teminatı olan ordumuz ve ülkemiz inanıyoruz ki, bölgede on yıllardır beklenen huzur ortamını temin edeceklerdir. Kahraman ordumuz, şanlı tarihi boyunca her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında durmuştur. Barış Pınarı Harekâtına katılan erinden, generaline kadar tüm Mehmetçiğimizin her zaman yanındayız. Allah yar ve yardımcıları olsun, Allah ordumuzu muzaffer kılsın' değerlendirmesini yaptı. Meclis´te grubu bulunan partilerin grup başkan vekilleri de Barış Pınarı Harekâtına destek verdiklerini ifade etti, harekâtın yapıldığı noktanın terörden arınıp barış pınarı haline gelmesini temenni ettiklerini ifade etti.

Defne´de bayrak kampanyası
Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Barış Pınarı Harekatına katılan askere destek vermek adına için belediye binası ve çeşitli noktalarda bayrak asma çalışması gerçekleştirdikleri duyurdu. Kenti bayraklarla donatarak askerlere manevi destek vermek istediklerini ifade eden Güzel, herkesi ev, iş yeri ve sokakları bayraklarla donatmaya davet etti.

Antakya Meclisinden destek
Antakya Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısında Barış Pınarı Harekatına destek verdi. Meclis Başkanvekili Zeki Berber başkanlığında toplanan Antakya Belediye Meclisi, Barış Pınarı Harekatında görev yapan askerlere moral olması amacıyla açıklama yaptı. Mecliste Cumhur İttifakı grubu adına konuşma yapan AKP Grup Başkanvekili Murat Genco, 'Harekatı destekliyor ve meclisten bir ses vermek istiyoruz. Bilinmelidir ki bu harekat Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırlarımızın hemen yanı başında oluşturulmak istenen terör koridoru ülkemiz için tehdit oluşturmaktadır. Barış Pınarı Harekatı tüm bölgeye huzur ve güven vadetmektedir. Bu harekat bölgeye yönelik okyanus ötesi dizayn girişimlere bir cevap niteliğindedir. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye; Zeytindalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi, Barış Pınarı harekatında da bölgesinde yeni bir iklimin oluşmasını sağlayacaktır. Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeye çalıştığı en önemli hususlardan bir tanesi de Suriye´nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye baştan beri çözümün Suriye´nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekat bu amaç için önemli bir adımdır. Barış Pınarı Harekatı bu çerçevede değerlendirilmelidir' dedi. CHP Grup Başkanvekili Adnan Özkaya da harekatı desteklediklerini söyledi. Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ise belediye meclisinin Barış Pınarı Harekatına verdiği desteğe teşekkür etti ve 'Yapmış oldukları açıklamalarında devletimize, milletimizin birlik beraberliğine, Suriye sınırında kahramanca cansiperane görev yapan askerlerimize destek vere tüm meclis üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum' değerlendirmesini yaptı.

'Vatanımız yoksa emek ve fabrikamızda olmaz'
Özçelik-İş İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör de Barış Pınar Hareketin destek verdiklerini ifade etti. Güngör, “Vatanımız yoksa, ekmek ve fabrikalarımızda olmaz. Vatan mücadelesinin her şeyin üzerinde bir mücadeledir' dedi. Güngör, 'Mehmetçiğimizin sınır ötesindeki Barış Pınarı Hareketine şube olarak tam destek veriyoruz. Biz maddi ve manevi olarak, mehmetçiğimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bütün çalışanlarımız evlerine Türk Bayrağı astılar ve asmaya devam ediyor. Bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin harekata karşı çıkanları kınıyorum. Bu vatan bizim vatanımız, vatan olmadığı sürece bu anlamda emekçilerin fabrikası, yatacak evleri kalır. Allah muhafaza Suriye´deki duruma düşeriz. Bunun için herkesi bu harekete destek çıkmaya, birlik ve beraberlik içinde olarak, barış götüreceğimize ve en az zaiyatle döneceğimize inanıyorum. Türkiye´nin Barış Pınarı Hareketinin başarısı için Suriye ve bölge ülkeleri ile ortak hareket etmelidir. Hatay bölgesi terör konusunda çok zararlar gördü, ekonomisi ciddi zarar gördü, özellikle barışın gerçekleşmesi, terörün bitirilmesi için bölge ülkelerinin, başta Suriye´nin Irak´ın ve İran´ın birlik olması ile terör unsurlarını kısa sürede temizlerler, bölgeye bir canlılık gelir. Bu terör denilen girişimler Amerika´nın oyunudur. Amerika´nın oyununu bölge ülkeleri birleşir ve mücadele ederlerse yok etmiş olurlar. Bunun sonucunda bölge eski günlerine kavuşur.'
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hatay Başkanı Abdullah Bozatlı da Fırat´ın doğusuna gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı´na destek verdiklerini açıkladı. Barış Pınarı Harekatı´nın bölgeye barış ve huzur getireceğini ifade eden Bozatlı, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Türkiye, bulunduğu coğrafyanın çetin şartları dolayısıyla, toprak bütünlüğünü ve sınır güvenliğini ön planda tutarak, bölgesinde bir barış üssü olma hedefiyle hareket etmektedir. Bugün, bölgenin dışında yer alan ülkelerin, bölgenin kaderi üzerinde etkili olma hevesleri neticesinde masum insanların zarar gördüğü bir savaş ve kaos ortamına tanıklık ediyoruz. Bölge, barıştan her geçen gün uzaklaştırılmaya yönelik uygulamalara maruz bırakılırken, Ortadoğu´da sağduyunun temsilcisi olan Türkiye´nin, bu duruma kayıtsız kalması düşünülemez. Bu hususta karşımıza bize engel olmaya çalışacak birçok unsur çıkabilir hatta bu unsurlar zaman zaman bizim olumsuz ortamlar ile karşı karşıya kalmamıza sebep olabilir. Gün, birlik, beraberlik ve tam olarak birbirimize kenetlenme günüdür. Bölgenin, bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşması gerekmektedir. Bu kapsamda, Fırat Kalkanı Operasyonu ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekâtı ile devam eden, bölgeye barış ve huzur getirmeye yönelik operasyonlar, devletimizin gördüğü lüzum üzerine, Fırat´ın doğusuna yönelik olarak devam etmektedir. MÜSİAD olarak, devletimizin hamlelerini ve siyasi iradenin duruşunu desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz' görüşünü kaydetti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından da Barış Pınarı Harekâtı İletişim Stratejisi Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda Barış Pınarı Harekâtı´nın ulusal ve uluslararası kamuoyu tarafından doğru yorumlanabilmesi için yürütülecek stratejik iletişim faaliyetleri nin ele alındığı açıklandı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57