Barış şarkıları söylediler

Arsuz Belediyesi´nin Kardeş Türküler Bayram Konseri, türküler, danslar, ıslıklar verilen mesajlarla barışa ve kardeşliğe giden yol oldu.

29.06.2017 10:32:05 0
Barış şarkıları söylediler

 

Karaağaç Plajı´nda Salı akşamı gerçekleşen konserde, Kardeş Türküler´in Türkçe, Arapça, Kürtçe, Ermenice, Lazca ve Azerice dillerinde söyledikleri türkülerle, Anadolu Halk Rüzgarı Dans Topluluğu´nun gösterisi, sıcak havaya rağmen plajı dolduran binlerce Arsuzlunun enerjisi birleşti. Anadolu Halk Rüzgarı Dans Topluluğu´nun Kafkas gösterisi ve davul şovu ile renklenen konserde, Belediye Başkanı Nazım Culha´ya Türk Bayrağı armağan edildi.

Konser özgürlük şarkısı Asfur´la başladı Sahneye beyazlar içinde çıkan ve özgürlük kuşunu anlatan “Asfur” isimli Arapça bir şarkıyla konsere start veren Kardeş Türküler, eski ve yeni şarkılarından oluşan geniş bir repertuarla Arsuzlular´a müzik ziyafeti sunarken, katılımcılar da farklı dillerdeki şarkılara eşlik etti, zaman zaman halay çekti.
'Halkın yanında duran sanatçılara selam olsun' Arsuz Belediyesi olarak, sosyal ve kültürel etkinliklere önem verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Nazım Culha, 'Türkü dostları, barış sevdalıları, demokrasi ve adalet aşıkları, Cumhuriyet çocukları, sevgili hemşerilerim, saygıdeğer Arsuzlular; bizler belediyeciliğin sadece altyapı, asfalt, yol yapmaktan ibaret olmadığını biliyoruz. Kuruluşumuzdan beri çok önemsediğimiz, sizlerle birlikte seyrettiğimiz, sizlerle birlikte coştuğumuz ama en önemlisi sizlerle beraber olduğumuz sosyal ve kültür etkinliklerimiz çerçevesinde bugün sizleri Kardeş Türküler konseriyle buluşturacağız. Ayrıca, Anadolu Halk Rüzgarı Dans Topluluğu´ndan muhteşem bir dans ziyafeti izleyeceğiz. Günümüzde, dünyada ve ülkemizde sanatçı olmak, sanatçıya ayrı bir misyon yüklüyor. Özellikle ağırlaşan bu koşullarda sadece sanatlarını icra etmiyorlar, aynı zamanda halkımızı ilgilendiren ve halkın sorunlarının yanında duran bir duruş sergiliyorlar. Bu bağlamda ülkemizde halkın sorunlarının çözümünde yanında duran, adalet arayışlarında yanlarında duran yiğit Kardeş Türküler gurubu ve onlar gibi sanatçıları buradan selamlıyorum' dedi. Arsuz kent kimliğine kavuşacak
Arsuz´un kent kimliğine kavuşması için kısıtlı imkanlarla, çok büyük projeler hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Nazım Culha, 'Bizler yeni kurulan bir belediyeyiz. Çok kısıtlı imkanlarla adeta mucizeler yaratır gibi hizmet üretmeye çalışıyoruz ve bu gayretimiz ve çabamız devam edecek, hizmetlerimiz durmadan devam edecek... Projelerimizi kentimizin ihtiyaçlarını dikkate alarak bir bir hayata geçiriyoruz. Arsuz´un kent kimliğine kavuşması için çaba gösteriyoruz. Hizmetlerimizi tek tek anlatmayacağım ama örneğin bütün bu bölge için hazırlanan bir doğalgaz projesi vardı. Ancak, Arsuz bu proje içerisinde değildi. Yaptığımız uzun uğraşlardan sonra Arsuz bu doğalgaz projesi kapsamına alındı. Şimdi projesi çiziliyor. İnşallah 2017 yılında, yani bu yıl Karaağaç´ta doğalgaz tesis edilmiş olacak. Bir önemli projemizde altyapı projesi. Bu projede tamamlanmış ve Mayıs ayı meclisinde finansman kararı alınmıştır. Şuanda da büyükşehir belediyemizin ihale hazırlık çalışmaları bitme aşamasındadır. İnşallah bu projede en kısa zamanda faaliyete geçecektir' şeklinde konuştu. 'Türkü sevgidir, kardeşliktir, barıştır' Hatay´ın ve Arsuz´un huzurlu bir il ve ilçe olduğuna dikkat çekerek, bu huzuru bozmak isteyenlere karşı halkın hep birlikte dimdik duracağını belirten Başkan Nazım Culha, 'Yüzyıllardır bu coğrafyada bu kardeşlik, bu huzur, bu barış ve bu birliktelik hep vardır ve var olmaya devam edecektir. Bu ülkenin dokusunu, bu bölgenin demokrasi - hukuk sevdasını, anlayışını bozmak isteyen insanlar hiçbir zaman başarılı olamayacaktır. Hep birlikte, bu coşkuyla biz bu zihniyetin önünde duracağız. Biz aynı dille ağıtlar yaktık, biz aynı halayda saf tuttuk ve bu hep böyle olmaya devam edecek. Türkü sevgidir, türkü kardeşliktir, türkü barıştır. Kardeş Türküler grubuda söyleyecekleri türkülerle bunu tekrara vurgulayacaklar. Hatay ve yeni kurulan Arsuz ilçesi barışın, kardeşliğin, huzurun, bir arada yaşamanın en iyi sergilendiği ilçelerden biridir. Bütün ülkede aynı huzurun ve kardeşliğin sergilenmesi umuduyla biz bu etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Bu konseri bir yıl önce öngörmüştük ama ülkemizde yaşanan sıkıntılar olumsuzluklar bizi bu güne öteledi' derken, konuşmasını Arapça sözlerle 'Bayramınız Kutlu olsun. Hoşgeldiniz ve sefalar getirdiniz' diyerek tamamladı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04