‘Barışa ihtiyaç var´

1 Eylül Dünya Barış günü mesaj ve açıklamalarla kutlandı. Dünya Barış Gününün, Kurban Bayramının ilk gününe denk gelmesi, etkinlik ve açıklamalaranı da azalttı.

5.09.2017 12:10:51 0
‘Barışa ihtiyaç var´

Topal´dan 1 Eylül değerlendirmesi

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Türk dış politikasının ana aksını oluşturan ilkelere yeniden dönmenin, Türkiye ve bölgenin yararına olacağını belirtti.
1 eylül Dünya Barış Günü nedeniyle açıklama yapan milletvekili Topal, Almanya´nın 1939 yılında Polonya´yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı´nı başlattığı tarih olan 1 Eylül´ün ‘Dünya Barış Günü´ olarak ilan edildiğini hatırlatarak, “Bugün de dünyanın en büyük sorunu bitmek bilmeyen savaşlardır. Savaşların en büyük mağdurlarının başında ise çocuklar gelmektedir. Çocuklar, savaş endüstrisinin çarkları arasında ölmekte, yaralanmakta, ailesini ve en önemlisi geleceklerini yitirmektedirler” dedi.
Coğrafyamızda savaşın acımasız yüzünün, milyonlarca insanı yerinden yurdundan ettiğini, komşu ülke Suriye topraklarının yangın yerine döndüğünü kaydeden Topal, Suriye´de yangının her tarafı sarmasında, hükümetin bir dönem ‘Stratejik Derinlik´ politikasının etkisiyle, ‘elinde körükle´ dolaşmasının büyük etkisi olduğunu vurguladı. Topal, şu değerlendirmeyi yaptı: “Hükümetin ısrarla sürdürdüğü dış politikanın sonucunda Türkiye´nin geldiği nokta ibret vericidir. Terör örgütleri ülkemizde diledikleri zaman, diledikleri yerde eylem yapar hale gelmişlerdir. Türkiye Ortadoğu´daki terör örgütlerinin lojistik üssü ve geçiş güzergâhına dönüşmüştür. Dışarıda bunlar olurken içeride ise kamuda liyakatin yok sayıldığı iktidar pratiği ile devlete yerleştirilen FETÖ mensupları, 15 Temmuz günü milletin canına kast edebilmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” olarak ifade ettiği ve uzun dönem Türk Dış Politikası´nın ana aksını oluşturan ilkelere yeniden dönmek, ülkemiz ve bölgemizin yararına olacaktır. Silahların sustuğu, barışın tesis edildiği bir gelecek özlemi ile 1 Eylül Dünya Barış Gününü en içten dileklerim ile kutluyorum.”

“Daha fazla barışa ihtiyacımız var”
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklamasında dünyanın her zamankinden daha fazla barışa ihtiyaç duyduğunu belirtti. Gerek Ortadoğu´da gerek dünyanın diğer bölgelerinde devam eden savaşların bir an önce son bulmasını dileyen Savaş. şunları ifade etti: “Renklerimiz, dillerimiz ve inançlarımız farklı olsa da sevgi paydasında buluştuğumuz nokta aynı olmalıdır. Sevgi ve kardeşlik zemininde paylaştığımız her fırsat, kalıcı barış ve huzurun teminatıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh´ sözü yolumuzu aydınlatmaya devam edecek ve özgürlüklerle ürettiğimiz nice yeni fikir ve buluşla aydınlık geleceğimizi yükselteceğiz. Sağduyu, sevgi ve saygı ile birbirimizi kucaklayacağımız nice barış dolu günler diliyorum” dedi.

“İnsanca yaşamanın temel koşulu barıştır”
1 Eylül´ü insanlık tarihi açısından bir dönüm noktası olarak tanımlayan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, “İnsanca yaşamanın temel koşulu barıştır” dedi. Nehir, şunları kaydetti: “1 Eylül insanlık tarihi açısından bir dönüm noktasıdır. 1Eylül Dünya Barış Günü, savaşlarda yaşanan acıların bir daha yaşanmaması temennisi ile insanlığa armağan edilmiştir. Barışın önemini tarihte ve günümüzde yaşananlar çok acı bir şekilde insanlığa öğretmiştir. Kan ve gözyaşının olmadığı bir dünyada, insanca yaşamanın temel koşulu barıştır. İnsanların daha mutlu ve huzurlu bir dünyada yaşayabilmeleri, ancak barış ortamında sağlanabilir. Barış,kardeşlik,sevgi,hoşgörü, bütün insani güzelliklerin kaynağıdır. Barışın, sevginin, hoşgörünün egemen olduğu; savaşların, katliamların olmadığı bir dünyada, tüm insanlığın huzur içinde yaşadığı barış dolu gelecek temennisiyle,1 Eylül dünya barış gününü kutlarım.”


Anahtar Kelimeler: Barışa ihtiyaç

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22