Baro´dan ‘Meclis devre dışı bırakılıyor´ uyarısı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, OHAL kapsamında çıkarılan KHK´lar yoluyla Meclis´in devre dışı bırakıldığını belirterek, 'O zaman Meclise ne gerek var? Demokrasi bunun neresinde? Meclise ve Milli iradeye saygı n

29.08.2017 10:37:05 0
Baro´dan ‘Meclis devre dışı bırakılıyor´ uyarısı

 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Feyzioğlu, KHK´ların içerdiği pek çok düzenlemenin olağanüstü hal ile ilgisi olmadığına dikkat çekti. Feyzioğlu, 'Bu düzenlemeler, TBMM´de kamuoyu huzurunda tartışılarak kanun şeklinde çıkarılmalılar. Kapalı kapılar ardında, bir gecede, ansızın değil. ´Meclis´e ne gerek var?´, ´Milletvekillerini niçin seçiyoruz?´ sorularını sordurtan bu durum, çok açık bir keyfiliktir, hukuksuzluktur, demokrasiden son sürat uzaklaşmaktır. Zararı topyekûn milletimiz ve devletimiz görmektedir' uyarısında bulundu.
OHAL KHK´larının, sadece olağanüstü halin ilan edilmesini gerektiren sebeplerle mücadele etmek için çıkarılabileceğini ve sadece, OHAL süresince geçerli olabileceğini ifade eden Feyzioğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Maalesef son çıkan KHK´nın (694 sayılı) da içerdiği pek çok düzenlemenin olağanüstü hal ile hiçbir ilgisi yok. Örneğin MİT´in ‘iç istihbarat yetkilerinin genişletilerek, üzerindeki denetimin zayıflatılması, idari yargının görev alanına giren işlerde ilamsız takip yapılamayacağı, MİT Müsteşarlığının başbakanlıktan alınıp Cumhurbaşkanlığına bağlanması, bölge adliye mahkemelerinin yargı çevresinin değişikliği halinin istinafta etkisi gibi. Bu düzenlemelerin içeriklerine ilişkin bir söz söylemiyorum. Gerekli ve doğru olabilirler, olmayabilirler. Ancak halkın seçtiği milletvekillerinden oluşan TBMM´de kamuoyu huzurunda tartışılarak kanun şeklinde çıkarılmalılar. Kapalı kapılar ardında, bir gecede, ansızın değil. Cumhurbaşkanı, hangi konuda kanun hangi konuda KHK çıkarılacağına kendi karar veriyor. Yani Meclisin ne zaman çalışacağını, ne zaman kenarda duracağını Cumhurbaşkanı belirliyor. Oysa Anayasa´nın hükümleri çok açık. ‘Meclis´e ne gerek var?´, ‘milletvekillerini niçin seçiyoruz?´ sorularını sordurtan bu durum, çok açık bir keyfiliktir, hukuksuzluktur, demokrasiden son sürat uzaklaşmaktır. Zararı topyekûn milletimiz ve devletimiz görmektedir.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57