Baro’dan Milletvekili Atalay için çağrı

Hatay Barosu, Hatay Milletvekili seçilen Ş. Can Atalay'ın, seçmenlerinin iradelerini temsilen parlamentoda fiilen çalışma yürütmesinin sağlanması çağrısında bulundu.

SİYASET 4.06.2023 11:21:00 0
Baro’dan Milletvekili Atalay için çağrı

Hatay AKP Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Kemal Karahan; CHP milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara, Servet Mullaoğlu, Necmettin Çalışkan; MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, İYİ Parti milletvekili A. Şefik Çirkin TBMM Genel Kurulu’nda yemin ederek göreve başladı. TİP Hatay Milletvekili seçilerek mazbatasını alan Ş. Can Atalay ise halen cezaevinden tahliye edilmediği için yemin ederek yasama görevine başlatılmadı.

Yargılanmakta olduğu bir dava nedeniyle tutuklu bulunan Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliği kesinleşmiş olmasına karşın tutukluluk hâlinin devamının ‘kişi hürriyeti ve güvenliği, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma ve seçmenlerin temsil edilme haklarının ihlali’ anlamına geldiği belirtilen Hatay Barosu açıklamasında, “Halihazırda milletvekili olan Sayın Ş. Can Atalay'ın, seçmenlerinin iradelerini temsilen parlamentoda fiilen çalışma yürütmesini sağlamak, hukukun ve demokratik hukuk devletinin en temel gereğidir” denildi.

Hatay Barosu adına yapılan yazılı açıklamada, “Yargılanmakta olduğu bir dava nedeniyle tutuklu bulunan Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliği kesinleşmiş; Ş. Can Atalay, avukatları aracılığıyla milletvekilliği mazbatasını almıştır.

Seçimin üzerinden iki haftadan uzun bir zaman geçmiş olmasına rağmen, milletvekilliği kesinleşen ve mazbatasını alan Ş. Can Atalay' in tutukluluk hâlinin devamı, hukuka aykırı bir şekilde, kişi hürriyeti ve güvenliği, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma ve seçmenlerin temsil edilme haklarının ihlali anlamına gelmektedir. Halihazırda milletvekili olan Sayın Ş. Can Atalay'ın, seçmenlerinin iradelerini temsilen parlamentoda fiilen çalışma yürütmesini sağlamak, hukukun ve demokratik hukuk devletinin en temel gereğidir. Bu gereğin yerine getirilmesi için sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız” görüşüne yer verildi. 


Anahtar Kelimeler: Milletvekili Atalay çağrı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19