Barolar Birliği’nin buluşması Hatay’dan başladı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetimi, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kapsayan hafta boyunca sürecek ve Baro Başkanlarının katılımıyla planlanan, deprem bölgesindeki ziyaretlere ve meslektaş buluşmalarına Hatay’dan başladı.

HATAY 4.04.2023 20:54:00 0
Barolar Birliği’nin buluşması Hatay’dan başladı

Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan’ın ilk durağı Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın ile birlikte gittikleri Kırıkhan oldu. Konya Barosu Başkanı Av. Oktay Unkur ile birlikte Kırıkhan Adliyesi’nde Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk’e bir ziyaret gerçekleştiren Sağkan ve beraberindeki heyet daha sonra Kırıkhan’da gönüllü avukatlarla bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Birlik Başkanı Sağkan, Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın’la birlikte, Kırıkhan’dan İskenderun’a geçerek; TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Sayman Gökhan Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ercan Demir’in de katılımıyla Baro Yönetimi ve avukatlarla buluştu.

Çalışmalara katılmak üzere diğer illerden gelen Baro Başkanları ile birlikte hem deprem bölgesinde görev yapan meslektaşları hem de diğer illerden gelen gönüllü meslektaşları ziyaret eden ve dinleyen TBB heyeti, bölgedeki ihtiyaçları, ihtiyaçların temin edilmesinde ortaya çıkan zorlukları, bu zorlukların nasıl aşılabileceğine ilişkin önerileri not aldı. Depremzedelere sağlanan hukuki desteğe ve başlatılan yargı sürecine ilişkin gelişmeler değerlendirilerek bundan sonra atılacak adımlar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, baroların ve meslektaşların deprem bölgesiyle dayanışma içinde olduğunu belirtti, “Böyle bir acı, böyle bir yara nasıl sarılır bilinmez ama, en azından birarada olabilmeyi, dayanışma içinde olabilmeyi becerebildik. Yurttaşlara da elimizden geldiğince Barolar Birliği’nin, baroların ve yardımseverlerin gönderdiği yarımları ulaştırma noktasında da hep beraber güzel bir dayanışma örneği sergiledik.

Av. Erinç Sağkan da İskenderun’daki toplantıda 5 Nisan Avukatlar Günü’nü de kapsayan hafta içinde büyük bir yıkım ve felaketin yaşandığı deprem bölgesinde olacaklarını söyledi. Doğal bir afetin ihmal ve hatalarla toplumsal bir felakete dönüştüğünü vurgulayan Sağkan, bölgedeki meslektaşlarının herbiri birer depremzede olmasına ve yakınlarını kaybetmesine karşın dirayetin ne olduğunu gösterdiklerini kaydetti. Sağkan, baroların dayanışmayı hayata geçirdiklerini, depremin hemen ardından ‘toplumun güvendiği kurumlar olarak yola çıktıklarını ifade etti.

Toplantının ardından konteyner ve çadır kentlerde incelemeler yapılarak gönüllü avukatlardan çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, Antakya’ya geçti.

Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın ile birlikte Hatay Deprem Koordinasyon Merkezi’ne geçen TBB yönetimi burada hem gönüllü avukatların hem de deprem bölgesinde görev yapan avukatların katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

TBB’nin depremden zarar gören meslektaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve mesleklerini sürdürmelerine katkı sağlamak için çok yönlü çalışmalar yaptığını kaydeden Birlik Başkanı, bu faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Sorunların not alınarak ihtiyaçların tespit edilmesini takiben kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler değerlendirildi. Ayrıca depremde meydana gelen can kayıplarında sorumluluğu bulunanların tespitine, delillerin toplanmasına ve yargı sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

TBB yönetimi, Baro Başkanları ve avukatlar daha sonra Hatay Adliyesi bahçesinde hazırlanan iftar yemeğine katıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22