Baro´nun talebi bakanlıkta

Hatay Barosu tarafından mahkemelerin 20 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında 42 günlük adli tatil uygulamasının kaldırılarak düzenleme yapılması talebi Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük millet Meclisi Başkanlığı, Adalet Bakanlığı,

GÜNCEL 18.09.2019 09:00:13 0
Baro´nun talebi bakanlıkta

İskenderun/SES

 Adalet Bakanlığı´nın ‘çalışma yürütüleceği´ bilgisinin ardından Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, tüm baro başkanlıklarından da konu hakkında yapılacak çalışmalara destek verilmesini istedi.
Hatay Barosu´nun ‘adli tatilin kaldırılması veya yıllık izinlerin ve her yıl yayınlanan adli ve idari yargı ana kararnamesinin adli tatil süresi içinde yapılması´ yönünde değişiklik talebi Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından incelemeye alındı. Talep, bakanlık tarafından ana kararname işlerini yürütmekle yetkili ve görevli Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı´na iletildi. Adalet Bakanı adına Daire Başkanı Hakim İsmail Şahin tarafından verilen yanıtta, “Söz konusu talebiniz hukuk yargılaması bakımından anılan Bilim Komisyonu çalışmalarında, idari yargılama ve ceza yargılaması bakımından da Günel Müdürlüğümüzce idari yargılama usulüne ve ceza muhakemesine ilişkin yürütülen çalışmalarda değerlendirilmek üzere not edilmiştir. Ayrıca talebiniz değerlendirilmek üzere, her yıl yayımlanan adli/idari yargı ana kararnamesi işlemlerini yürütmekle yetkili ve görevli Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığına da iletilecektir” denildi.
Öte yandan Hatay Barosu tarafından tüm baro başkanlıklarından ‘Adalet değil, adliyeler tatil yapsın´ oyarak özetlenen çalışmalara destek verilmesini istedi. Baro Başkanı Dönmez, barolara gönderdiği yazıda, başvurunun Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük millet Meclisi Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, mecliste grubu bulunan siyası partiler, Hatay Milletvekilleri, Hakimler Savcılar Kurulu´na gönderildiğini kaydetti. Av. Dönmez, “Bu konunun tüm illerimizde kanayan bir yara halini alması sebebiyle İlgili kurumlara gönderilen yazının aynısı ve Adalet Bakanlığının verdiği cevap ayrıca tüm Baro Başkanlıklarına gönderilmiş, konu hakkında çalışma yapılması, yapılacak çalışmaların desteklenmesi ve yazının gerekli mercilere ulaştırılması hususu tüm Baro Başkanlıklarının takdirine sunulmuştur” dedi.


"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29